Kezdőlap Címkék Biztonsági őr

Címke: biztonsági őr

Eltitkolt videófelvétel Varju László képviselő bántalmazásáról az MTVA székházában

1

A közmédia egyik operatőre vette fel a jelenetet. A videón látszik, hogy egyszerre öt biztonsági őr próbálja Varjut erőszakkal kivinni az épületből, miközben ő teljes erejéből ellenáll.

A közmédiában természetesen eddig is megvolt a teljes felvétel, de csak annyit hoztak belőle nyilvánosságra, hogy a képviselő egyedül fetreng. Most a teljes felvétel eljutott a 444 portálhoz, amely annak egy rövidre vágott, a lényeget összefoglaló változatát is közzé tette:

Ez pedig a teljes, 16 perces felvétel:

A fideszes média eddig azon gúnyolódott, hogy Varju – meg a többi ellenzéki képviselő – csak bohóckodott, színészkedett és ehhez azt az általuk megvágott felvételt is felhasználták, amelyen csak a földön fetrengés látszik. Pedig Varju komoly bordasérüléseket is szenvedett, így aznap este mentőautó vitte el a Kunigunda útjáról.

Hát ennyit arról, hogy a hatalom fegyveres biztonsági őröket vetett be ellenzéki képviselők ellen, akik csak a tüntetők követeléseinek ismertetését akarták elérni a közpénzből működő „királyi” tévében. No meg arról, hogyan is működik ma ez a hazugsággyár.

Elvette a biztonsági őr a Momentum aláírásgyűjtő íveit

0

Hétfőn a kalocsai Tesco biztonsági őre elvette a Momentum ajánlásgyűjtő íveit és bevitte őket az áruházba. Az aktivisták helyben nem tudták megakadályozni a jogszerűtlenséget, ezért a Momentum kifogást emel a Nemzeti Választási Bizottságnál.

A párt álláspontja szerint az ajánlóívek elvétele korlátozza a választás tisztességességét, és akadályozza a pártot az ajánlásgyűjtésben – egy biztonsági őrnek pedig a vagyonvédelem a munkája, nem az önbíráskodás.

A Momentum kalocsai aktivista csapata már az ajánlásgyűjtés első napján szokatlan helyzettel szembesült: a helyi Tesco biztonsági őre a szabályosan, az áruház parkolójában pultozó aktivistáktól elvette az ajánlóíveket, és elszaladt velük. Az eltűnt íveket csak kis idő elteltével szolgáltatták vissza. A párt álláspontja szerint az áruház megsértette a tisztességes választás alapelvét és akadályozta a pártot az ajánlásgyűjtésben, ezért kifogást nyújtanak be a Nemzeti Választási Bizottsághoz. Az ívek elvétele bűncselekmény, ezért feljelentést is tesznek, és az ajánlásgyűjtő íveken szereplő személyes adatok védelme érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is fordulnak.

Nem ez a mostani az első olyan eset, ahol a Tesco és a Momentum aktivistái szembekerülnek egymással. Korábban a Tesco akadályozta párt aktivistáit a népszavazási aláírásgyűjtésekben.

Közmunkára ítélték a ligetvédőt bántó biztonsági őrt

0

A biztonsági őr tavaly júniusban ütötte meg az aktivistát, most született döntés az ügyében. 

A Liget Budapest Projekt ellen tiltakozó Ligetvédő-csoport egyik aktivistája június 30-án délelőtt tiltakozásképpen felmászott a Közlekedési Múzeum már bontás alatt álló épületének tetejére.

A biztonsági őrök felszólították, hogy hagyja el a tetőt, a férfi azonban ennek nem tett eleget. Szóváltás alakult ki, majd az aktivistát az utána mászó őr ököllel gyomszájon ütötte. A vádirat szerint az aktivista az ütéstől a földre esett, és nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség 2017 augusztusában nyújtott be vádiratot a biztonsági őr ellen garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt. Az Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészség vádiratával egyetértve, tárgyalás mellőzésével döntött, és 250 óra közérdekű munkát szabott ki az őr ellen. A döntés egyelőre nem jogerős.

Majdnem megölt egy vendéget egy biztonsági őr

A férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, hamarosan bíróság elé állítják.

Az Index újságíróját nemrég az egyik budapesti KFC-ben verte össze egy biztonsági őr. Egy másik kidobó idén januárban, Mórahalmon, egy szórakozóhely előtt vert meg egy vendéget.

Egy részeg férfi barátaival érkezett a helyre, az üvegét előbb a teraszon hagyta, később azonban kiment érte, és bevitte magával. Ebből alakult ki a vita közte és az őr között. A vendég nagyon részeg volt, ez a mozgásán és beszédén is kiütközött. A biztonsági őr ennek ellenére

kétszer is megütötte a vita közben.

A férfi az ütések miatt elvesztette az egyensúlyát és minden tompítás nélkül hanyatt vágódott. Emiatt „agyállományi elmozdulás, koponyaűri vérzés, lágy agyhártya alatti vérzés” alakult ki, amely epilepsziás rohamot is kiváltott.

Hat napig az intenzív osztályon feküdt, és hat hónap alatt épült fel. Azt még mindig nem tudni, hogy maradandó sérülése lett-e, de az biztos, hogy ha az ismerősei nem hívnak azonnal mentőt, meg is halhatott volna.

KFC: a megvert vendég esete a brutális biztonsági őrrel

0

A történet ismert: vasárnap este a Király utcai KFC biztonsági őre megverte az Index újságíróját. Szabó Zoltánt nem újságírói minőségében ütlegelték, hanem vendégként.

Az volt a bűne, hogy kérte a panaszkönyvet, ám az üzletben ilyen nem volt, (vagy nem akarták odaadni), ezért egy fehér papírlapot adtak neki, hogy arra írja le a panaszát. Ezt a lehetőséget a vendég nem fogadta el, mire a biztonsági őr kidobta az üzletből.

Az újságíró visszament, és közölte, hogy nehezményezi az eljárást, amelyet egyébként a gyorsétterem műszakvezetője sem kifogásolt. A biztonséági őr erre összeverte az újságírót.

Az esetről felvétel készült, és

a KFC-t üzemeltető cég vezetője példás gyorsasággal lépett:

néhány óra elteltével bocsánatot kért a megvert vendégtől, közölte, hogy a biztonsági őrt kirúgták, a műszakvezetőt pedig a vizsgálatok végeztéig felmentették a munkavégzés alól.

Az újságíró félmillió forint kártérítést kért, amelyet egy alapítványnak kíván átutalni. Ezt az összeget is kifizetik.

Az ügy tehát elintéződött, mondhatjuk, hogy a cég felső vezetői korrekten jártak el.

Nem is ezzel van gond, hanem a biztonsági őrökkel, illetve azon cégekkel, akik ezeket az embereket foglalkoztatják. Hallottunk már más eseteket is, amikor a biztonsági őrök – mondjuk így – nem megfelelő viselkedést tanúsítottak a vendégekkel szemben.

Nem gondoljuk, hogy egy biztonsági őrnek pszichológusi végzettséggel kellene rendelkeznie, az viszont biztos, hogy bizonyos emberi minimumoknak meg kellene felelniük.

Talán oktatni is kellene őket a váratlan helyzetek kezelésére és megoldására.

Nyilván vannak olyan cégek, ahol megválogatják, hogy kiket alkalmaznak, mint ahogy akadnak olyanok is, akiknek az is elegendő, ha az illetőnek félelmetes külseje van, combvastagságú bicepsze, és előbb üt, azután gondolkodik.

A KFC most leckét kapott, és úgy tűnik, tanulnak belőle. Nem csak a biztonsági őrt rúgták ki, de a tüzetesebb vizsgálat után arról is döntenek, hogy a brutális munkatársat alkalmazó céggel együttműködnek-e a továbbiakban.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK