Bezárták Gulyás Mártonékat

0
887

Ülősztrájkkal tüntetnek a korrupció ellen civil aktivisták egy budavári étteremben: a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié csoport mintegy 20 tagja transzparensekkel jelent meg a Pest-Buda étteremben.

 

Azért tiltakoznak, mert az ingatlant szerintük áron alul adja ki az önkormányzat Zsidai Roy érdekeltségének, ami az épületben luxusszállót üzemeltet. Az aktivisták azt követelik, hogy az önkormányzat, gazdag kormányközeli vállalkozók helyett inkább a rászorulóknak biztosítson lakhatást. Az aktivistákra időközben rázárták az éttermet – azt tervezik, hogy egész éjszaka ottmaradnak – tudósított a Hír TV.

„A Pest-Buda étterem tulajdonosa Zsidai Roy Zoltán messze áron alul, alapvetően lakhatási célra fenntartott közvagyonban álló ingatlant magáncélra megkapott a Budavári Önkormányzattól, és ezt egyébként többszörös áron adja ki napi szinten, amivel súlyos károkat okoz a közvagyonban” – mondta Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom vezetője

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .