Az oroszok sajátos garanciája

0
1063
Maxar

Az orosz védelmi minisztérium biztosítja, hogy fegyveres csoportjaik április 25-én 14:00 órától nem lőnek (Kijeven kívül), és lehetővé teszik, hogy civilek elhagyják a mariupoli Azovstal üzeme – közölte az Orosz Föderáció Humanitárius Reagálású Tárcaközi Koordinációs Parancsnoksága amelyet az orosz védelmi minisztérium tett közzé

A tisztán humánus elvektől vezérelve az orosz fegyveres erők és a Donyecki Népköztársaság megalakulása 2022. április 25-én 14:00 órától (moszkvai idő szerint) egyoldalúan beszünteti az ellenségeskedést, az egységeket biztonságos távolságba visszavonják és biztosítsák az állampolgárok ezen kategóriájának bármely általuk választott irányból való kivonását.

Az oroszok egyetlen feltétele, hogy a humanitárius hadművelet megkezdésére az ukrán fél Azovstal kerületében tűzze ki a fehér zászlót. Az Orosz hatóságok hivatalosan azt jelentették, hogy nincs más akadálya a civilek Azovstalból való kivonulásának, kivéve maguknak a kijevi hatóságoknak és a nacionalista csoportok parancsnokainak elvi döntése, miszerint továbbra is „élő pajzsként” tartják meg a civileket.

Ehhez képest április 24-én, amikor az ortodoxok húsvétot ünnepelték, az oroszok a mariupoli blokádból Oroszországba deportálták a lakosokat – összesen 149 embert, köztük 23 gyereket. Körülbelül 100 000 ember maradt a városban. Az orosz megszállók műholdak hivatalos jelentései szerint a tegnapi nagyünnepkor 5650 élelmiszerkészletet osztottak ki. Vagyis egy készletet 17,7 főre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .