Sinwar halott – A túszokat fogvatartó megmenekülnek, ha elengedik a túszokat és leteszik a fegyvert

0
165
Facebook

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy Yahya Sinwart, a Hamász vezetőjét szerdán megölték. Holttestét az izraeli hatóságok azonosították – közölte az izraeli hadsereg.

Az izraeli hadsereg csütörtökön megerősítette, hogy Yahya Sinwar, a hatalmas és megfoghatatlan terroristavezér, aki a háború kezdete óta volt Izrael első számú célpontja, életét vesztette.

Sinwar az Izrael elleni, október 7-i brutális támadás megtervezőjének tekintették, amely elindította a 13 hónapos háborút, ezzel humanitárius válságba sodorta a Gázai övezetet, és szélesebb körű konfliktust indított el, amely immár magában foglalja a libanoni harcokat is.

A Hamász erőkkel folytatott szerdai gázai tűzharc után az izraeli katonák előkerítettek egy holttestet, amely Sinwar holttestének tűnt. Az izraeli rendőrség azt mondta, hogy Sinwar

DNS-tesztek megállapították, hogy az IDF által Rafahban meggyilkolt terrorista teste a Hamász főnökének holtteste.

A Hamasztól nem érkezett azonnali válasz.

Amióta tavaly októberben támadást indítottak a Hamász ellen Gázában a Hamász határon átnyúló rajtaütései miatt, amelyek során mintegy 1200 embert öltek meg, és több mint 200 embert raboltak el, izraeli tisztviselők többször hangoztatták, hogy céljuk nem kevesebb, mint a terror csoport megsemmisítése.

Sinwar halála reményt ébreszt egy olyan konfliktus lezárásában, amely több tízezer gázai életét vesztette, és sokakat sodort humanitárius válságba. Halála arra ösztönözheti a Hamászt, hogy egyetértsen az izraeli követelésekkel, és Izraelt katonai sikerhez is juttathatja, ami arra késztetheti a Netanjahu-kormányt, hogy enyhítse tárgyalási álláspontját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .