Családban marad: 600 milliárd forint a Nemzet Vejének

0
1278
x.com

Ha Tiborcz István így folytatja, akkor a miniszterelnök veje hamarosan letaszíthatja trónjáról Mészáros Lőrincet, aki jelenleg a leggazdagabb magyarnak számít.

Lehet, hogy csak Orbán Viktor után akinek a vagyonáról senkinek sincsen halvány fogalma sem – ahogy Putyin is hiába Oroszország leggazdagabb embere, de csak becslések vannak arról, hogy az orosz elnök vagyona meghaladja a 40 milliárd dollárt. Miért kaptak Tiborcz István és barátai 600 milliárd forintot az adófizetők pénzéből?

A demokrácia idején elkövetett valószínűleg legnagyobb ingatlan csalásról van szó: az állam messze túlárazott három irodaház komplexumot, melyek a miniszterelnök vejéhez köthetők. A Bosnyák téri 244 milliárd forintos “üzletről” Hadházy Ákos független képviselő tett nyilvánossá néhány fontos részletet. A kormány ezenkívül a Kopaszi gátnál is vesz egy irodaház komplexumot 255 milliárd forintért. A kedvezményezett Tiborcz István. Az Ajtósi Dürer soron 100 milliárd ugyancsak Tiborcz Istvánt gazdagítja. Mindezekről titkos kormányzati döntések születtek, a részleteket ki kellett perelni a hatóságoktól. Közbeszerzés nem volt nemzetbiztonsági okra hivatkozva. És még csodálkozik Orbán Viktor, hogy “Brüsszel befagyasztja a magyaroknak járó pénzt.”

Nem Brüsszel dönt hanem az Európai Unió tagállamainak vezetői, akik nem akarnak finanszírozni egy tolvaj rezsimet, amely ráadásul Kína és Oroszország trójai falovának szerepét játssza az Európai Unióban.

70%-kal túlárazták az irodaházakat

Ezt állapította meg a valasz.hu portál miután összehasonlította Tiborcz budapesti és belgrádi ingatlanjainak árait. Az alapos elemzés szerint a három irodakomplexum összesen 600 milliárd forintos ára irreális, és csakis azért fogadhatta el azt a magyar állam, mert annak élén

Orbán Viktor osztogatja a pénzeket, és minthogy családszerető ember, ezért elsősorban vejét ajándékozza meg, aki három unokával gazdagította a famíliát.

Tiéd az ország magadnak építed! – mondta annak idején Rákosi elvtárs, de ő száműzetésben végezte életét, ahol nem volt megelégedve a koszttal, ahogy erről Kirgizisztán akkori első emberének, Uszubalijev elvtársnak panaszkodott is. Rákosi elvtárs száműzetése idején azt mondta:

“engem Sztálin azzal bízott meg, hogy a szovjet rendszert vezessem be Magyarországon. Ha Roosevelt elnök bízott volna meg az amerikai rendszer bevezetésével, akkor azt csináltam volna.”

Amnesztia Orbánnak?

Az USA külügy azzal a javaslattal kereste meg Nicolas Maduro venezuelai elnököt Putyin, Hszi Csin-ping és Orbán Viktor barátját, hogy amennyiben lemond a hatalomról, akkor szabadon távozhat összes lopott vagyonával együtt. Maduro elnök egyelőre nemet mondott. Hasonló csomaggal meglephetik Orbán Viktort is a 2026-os választások után, ha Kamala Harris lesz az Egyesült Államok elnöke. Mi lesz akkor a kiskirályokkal, akik nyugodtan lopnak, csalnak és hazudnak hiszen nem tesznek mást mint amit maga a nagyfőnök lépten nyomon gyakorol.

Nekik az a pechük, hogy papíron jogállam van Magyarországon vagyis Orbán Viktort és hűséges tolvaj csapatát már most is bíróság elé lehetne citálni az érvényes jogszabályok alapján.

A rendszerváltás előtti ügyekben lehetett arra hivatkozni, hogy a korabeli jogszabályok alapján cselekedett valaki, de ma nem lehet: a lopás az lopás a mai jogszabályok szerint is. Tudja ezt Polt Péter főügyész is, akinek a vizsgálatot meg kellene indítania, de azt is sejti, hogy amennyiben “árulóvá” válna nem lenne hosszú életű.

A maffiában az omerta – a hallgatás kötelező.

Kijárat csakis a temető irányában. Csakhogy a főügyésszel is köthet vádalkut az amerikai nagykövetség. Orbánnak ezért mindenáron meg kell nyernie a 2026-os választást, és meg kell ehhez a pénzt találnia. Csakhogy ki finanszíroz egy csőd szélén tébláboló rendszert, amely maga sem tudja, hogy merre van előre?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .