Kezdőlap Címkék Zuhanásn

Címke: zuhanásn

Amit a Prigozsin halálát okozó szerencsétlenségről tudunk

Jevgenyij Prigozsin a szerdán Oroszországban lezuhant repülőgép fedélzetén volt, és mindenki meghalt a fedélzetén? Az oroszországi Tver városában igazságügyi orvosszakértők dolgoznak azon, hogy megerősítsék az Oroszországot és azon túl is megrázó híreket.

Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport vezetője az utaslistán szerepelt a lezuhant Embraer magánrepülőgép manifestjén. Ugyanígy volt Dmitrij Utkin, Wagner kulcsfigurája és Valerij Csekalov, Prigozsin vezető munkatársa is.

A repülőgép fedélzetén összesen tíz ember tartózkodott, mindannyian meghaltak, amikor a repülőgép lezuhant Moszkvából Szentpétervárra tartott. Orosz tisztviselők és állami média szerint azóta nyolc holttestet találtak. Az orosz hatóságok közölték, hogy erőfeszítéseket tesznek a tveri hullaház áldozatainak kilétének megerősítésére. Azóta kiderült, hogy Prigozsin mobiltelefonját megtalálták a roncsok között.

  • Törmelékmező: A Moszkvától északnyugatra lezajlott repülőgép-szerencsétlenség roncsai szétszóródtak egy 2 kilométeres törmelékmezőn – jelentette csütörtökön az orosz állami média.
  • „Sikló volt”: A katasztrófa egyik szemtanúja a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy látott egy szárnyat a gépről, mielőtt az a föld felé indult volna. „Az egyik szárnyon siklott le. Nem orrba merült, hanem siklott” – mondta.
  • Orosz nyomozás: A Kreml egyelőre nem kommentálta a balesetet. Az Orosz Nyomozó Bizottság közölte, hogy „bűnügyi vizsgálatot” indított  az Embraer Legacy  repülőgép lezuhanása miatt. A Rosaviation orosz állami légiközlekedési hatóság pedig azt közölte, hogy egy speciálisan létrehozott bizottság „megkezdte a baleset körülményeinek és okainak kivizsgálását”.
  • Világszerte tapasztalható találgatások: Az orosz tisztviselők hallgatása ellenére egyesek Prigozsin halálát a balesetet megelőző két hónappal tartó, rövid ideig tartó felkeléshez kötik, amely Vlagyimir Putyin elnök uralmának legnagyobb kihívása az elmúlt két évtizedben. Joe Biden amerikai elnök, Bill Browder neves oroszkritikus és Mihajlo Podoljak ukrán elnöki segéd mind azt sugallták, hogy Putyin áll a baleset mögött, a repülőgép katasztrófájához az ukránoknak nincsen köze.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK