Kezdőlap Címkék Vakcinatechnológia

Címke: vakcinatechnológia

Új módszer az immunrendszer aktíválásához a COVID 19 ellen

0

Az új módszerek és vakcinatechnológiák kulcsfontosságúak a járvány leküzdésében és a jövőbeli járványokra való felkészülésben, mivel a koronavírus folyamatosan fejlődik és mutálódik.

A kanadai hamiltoni McMaster Egyetem fizikusai, kémikusai és immunológusai egy olyan kísérletet folytattak, amelynek célja a vörösvérsejtek olyan vírusok szállítására való módosítása, amelyek biztonságosan beindíthatják az immunrendszert, hogy megvédjék a szervezetet a SARS-CoV-2 ellen.

Ez az új módszer, amelyet a szakértői vizsgálatban használtak, a vakcinázás egyedülálló megközelítése. A vörösvérsejt-membránok SARS-CoV-2 tüskeproteinekkel vannak beágyazva, amelyek aztán vírusszerű részecskéket képeznek és amelyekről kimutatták, hogy aktiválják az immunrendszert. Az egereken végzett kisérletek során ezzel a módszerrel  antitesteket termelnek.

Maikel Rheinstadter, a McMaster Egyetem professzora szerint a jelenleg használt vakcinabejuttatási módszerek súlyos immunrendszeri reakciókat okozhatnak, és rövid ideig hatékonyak.

A kísérleti tanulmány azt találta, hogy a sejtek nagy dózisú vírusfehérjékkel tölthetők fel, ugyanakkor valószínűleg kevés mellékhatást produkálnak, így az új módszer elviselhetőbbé és hatékonyabbá válik, mint a többi vakcina.

A módszer lényegében genetikai anyag felhasználása nélkül vált ki immunválaszt.

Ez a technológia adaptálható a jövőben megjelenő változatok vagy új vírusok vakcináihoz.

A technikáról először akkor számoltak be, amikor a Rheinstadter és a hallgatók úgy módosították a vörösvérsejteket, hogy gyógyszereket juttassanak el a szervezetbe, amelyek aztán megcélozhatják a fertőzéseket vagy olyan katasztrofális betegségeket, mint a rák vagy az Alzheimer-kór.

„Ez a platform sok különböző módon teszi intelligenssé saját vérsejtjeinket” – magyarázza Rheinstadter. – Ebben az esetben ez egy vakcina. A saját sejtjeinket úgy használjuk, mint a testünkben lévő nanorobotokat, és amikor meglátnak egy betegséget, képesek megbirkózni vele.”

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK