Kezdőlap Címkék Vadai

Címke: vadai

Magánrepülések közpénzből

0

„Bár korábban a miniszterelnök sajtófőnöke rezzenéstelen arccal úgy nyilatkozott, a magyar adófizetőknek egy fillérjébe se kerül Orbán Viktor utazgatása, kiderült, ez nem így van. Pintér Sándor belügyminiszter kérdésre válaszolva ugyanis bevallotta: a miniszterelnököt több útjára is elkísérte a TEK – természetesen saját költségvetésük terhére. A Terrorelhárító Központot pedig az adófizetők pénzéből tartják fenn” – írja közleményében Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Szerinte szánalmas, hogy a kormány úgy tálalja a miniszterelnök hobbiját, hogy ez a magyar adófizetőknek kerül semmibe. Holott „azt már az óvodások is tudják, hogy Orbán Viktor még a fürdőszobába is kevlár mellényben megy, nyilvánvaló volt, hogy külföldre is viszi a speciális díszkíséretét.” Most, hogy Pintér Sándor végre előállt a farbával, a DK úgy látja, kutya kötelességük tisztázni: mennyibe került a valójában a miniszterelnök repkedése; milyen létszámú testőrséget utaztatott magával; továbbá, hogy a TEK embereinek is kijárt-e az a luxus, ami a miniszterelnöknek.

Mint ismeretes, a miniszterelnök hol a honvédség számára vásárolt Airbus gépek egyikével, hol pedig „kötélbarátja”, Garancsi István cégének ajándékaként, magánrepülőgéppel utazik kedvenc futballcsapata, a Mol Vidi nemzetközi meccseire. Korábban, amikor ezt az ellenzék a szemére vetette, Orbán Viktor így válaszolt: 30 éve is így mentem, a jövő héten is így fogok menni.

Lemondott a DK vidékpolitikusa

0

A következő országgyűlésben a Demokratikus Koalíció 9 fős frakcióval vesz részt.

Hajdu László a XV. kerületben, Oláh Lajos az VI-VII. kerületben, Varju László Újpesten szerzett mandátumot. A párt ma azt közölte, hogy a listán mandátumot szerző 6 képviselő közül hárman, Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Ara-Kovács Attila a listán utánuk következőnek adják át mandátumukat.

Így a DK frakcióját, a már felsorolt egyéni győztesekkel együtt a következők fogják alkotni: Gyurcsány Ferenc, Varju László, Vadai Ágnes, Oláh Lajos, Hajdu László, Székely Sándor, László Imre, Gréczy Zsolt, Arató Gergely.

A DK közleményben tudatta, hogy „miközben a vidék Magyarországa lett az Orbán-kormány rombolásának egyik legnagyobb kárvallottja, és látva, hogy ennek az elmúlt években közösen sem tudtunk gátat szabni, és a vidéki szavazók zömét az Orbán-rendszerrel szembenálló ellenzék mögé állítani,” Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció alelnöke, vidékpolitikusa megbízatásáról lemondott.

120 perc – 2018. január 24. 14:00

0

DK-Szolidaritás: Orbán kiüríti a kasszát a választásokig 

„Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese jelentette be egy konferencián, hogy az Orbán-kormány idén március 15-ig elkölti az országnak 2020-ig járó összes EU-s pénzt. Erre csak két magyarázat lehetséges: Orbán vagy eldöntötte, hogy a választások után kilép az EU-ból, vagy egyszerűen csak ennyire nem biztos a győzelmében.”

Ukrán oktatási törvény – Szijjártó: jogi garancia kell

Jogi garancia kell arra, hogy az új oktatási törvényt Ukrajna nem kezdi el végrehajtani, amíg nem születik arról megállapodás a helyi magyar közösséggel – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban, ahol rendkívüli magyar-ukrán-amerikai háromoldalú találkozón egyeztetetett Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel és Wess Mitchell amerikai külügyi államtitkárral.

Elhunyt Verestóy Attila, az RMDSZ szenátora

Hatvanhárom éves korában elhunyt Verestóy Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátora, aki a rendszerváltozás óta a romániai magyarság egyik meghatározó politikusa volt.

Markó Béla, az RMDSZ volt elnöke szerdán a médiának nyilatkozva elmondta, Verestóy Attila hónapok óta súlyos betegségben szenvedett, Bécsben kezelték, ott hunyt el.

Üzletemberként is jelentős tevékenységet fejtett ki, vagyonát a Capital című gazdasági folyóirat tavaly 48-50 millió euróra becsülte.

Sukoró-ügy – Elutasította a perújítási kérelmet a Szegedi Ítélőtábla

Elutasította Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatója védőjének a Sukoró-ügyben benyújtott perújítási kérelmét a Szegedi Ítélőtábla.

A közlemény szerint a védő a Szolnoki Törvényszék, a Szegedi Ítélőtábla, valamint a Kúria ítéletével szemben terjesztett be perújítási kérelmet.

 

Nemzetek Ligája – A görög, finn és észt csapat lesz a magyar válogatott ellenfele

A magyar labdarúgó-válogatott a görög, a finn és az észt csapattal mérkőzik a C osztályban az első alkalommal kiírt, szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában – dőlt el a sorozat lausanne-i sorsolásán szerdán.

Az együttesek szeptemberben, októberben és novemberben oda-visszavágós alapon játszanak egymással a csoportelsőségért.

 

Önbetörés a letelepedési kötvényeket forgalmazó irodában?

0

A Demokratikus Koalíció szerint a letelepedési kötvények ügye a Fidesz számos sötét ügylete közül is talán a legsötétebb.

Az a kormány, amely 1294 menekült miatt áll perben-haragban az Európai Unióval, eddig 18 ezer embert, köztük talán terroristákat engedett be minden további vizsgálat nélkül egy rossz feltételekkel nyújtott kölcsönért cserébe – írja közleményében Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Tavasszal betörtek a kötvényeket forgalmazó Arton irodájába.

A betörők pontosan tudták, hol a széf,

melyik fiókban van még 150 milliónyi készpénz, hol tartják a cég működésének kezdete óta összegyűlt fontos dokumentumokat, és a központi szervert, amin a kötvényüzlettel kapcsolatos összes fontos információt tárolták. A biztonsági zárat kulccsal nyitották ki, és ismerték az elektronikus riasztó kódját is. A nyomozás viszont ezernél több tanú meghallgatása után is egy helyben topog.

Nem lehetséges-e, hogy önbetörés történt, amivel a Fidesz sötét ügyletének nyomait akarták végleg eltüntetni?

Forrás: Vadai Ágnes, DK

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK