Kezdőlap Címkék Tussolás

Címke: tussolás

“Zsidó vendégek tusoljanak mielőtt a szálloda uszodáját használják!”

0

“Ha ezt nem tennék, akkor kénytelenek leszünk őket eltiltani az uszoda használatától!”

Ez az angol nyelvű felirat fogadta a vendégeket egy kis svájci szállodában Arosa városában. A L’Aparthaus Paradies hotelnek sok ortodox zsidó vendége van- írja a The Times of Israel. Sok ortodox zsidó jár ide Nagy Britanniából, az Egyesült Államokból és magából Izraelből is. Őket a hotelben nemcsak az uszodában, de a szobájukban is megkülönböztetik: a kóser ételekkel kapcsolatban emlékeztetik őket arra, hogy a hűtőszekrény csak bizonyos napszakokban áll a rendelkezésükre.

Egy zsidó vendég feltette a feliratokat egy társas oldalra Izraelben,

ahol hatalmas felháborodást váltott ki az ügy. Tzipi Hotovely külügyminiszter-helyettes bocsánatkérést követel Svájctól a megkülönböztetés miatt.

A svájci lapok természetesen megszólaltatták a hotel főnökasszonyát is. Ő elmondta: évek óta sok zsidó vendégük van. Néhányan közülük nem tusolnak mielőtt a szálloda vizébe merülnének és ezt pár vendég kifogásolta. “Ezért tettem ki a feliratot. Naiv voltam. Természetesen semmilyen antiszemita szándékom nem volt. A feliratokat különben már levettük!”- nyilatkozta a kis hotel főnökasszonya.

A Simon Wiesenthal központ, amely szigorúan vizsgálja az antiszemita jelenségeket a világon és különösen Európában, azt követeli a svájci kormánytól, hogy vonja vissza a szálloda működési engedélyét. A svájci kormány nyilatkozatban fejtette ki az álláspontját, elítélve mindenfajta antiszemitizmust.

Utasították Svájc izraeli nagykövetét, hogy ismertesse ezt a bocsánatkérő nyilatkozatot Izrael kormányával. Svájc megítélése az izraeli közvélemény egy részének szemében meglehetősen kétes, mert a svájci bankok elég kétértelmű magatartást tanúsítottak azoknak a zsidóknak a vagyonával kapcsolatban, akiket a nácik megöltek a holocaust idején.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK