Kezdőlap Címkék Thaiföld

Címke: Thaiföld

Szex, korrupció, avagy mi történt az orosz oligarcha jachtján?

0

Megjelent a könyv arról, milyen szexpartik zajlottak egy orosz oligarcha jachtján az elmúlt években. Ezekben az orosz politikai élet színe-java is részt vett. Az FBI is érdeklődik Trump miatt.

Oleg Gyeripaszka dollármilliárdos lett – a Forbes szerint 3,7 milliárd dollár büszke tulajdonosa -, miután meglehetősen kétes módszerekkel megszerezte magának az orosz alumíniumipart.  Nem sokkal később az amerikainak is egy jelentős részét. Sokat köszönhet a kapcsolatainak, melyek az orosz és az amerikai elithez kötik. Egy csinos belorusz lány, bizonyos Nasztya Ribka (eredeti nevén Anasztaszja Vaszjukevics), foglalkozására nézve „szexszakértő”, megírta emlékeit arról, hogy mi történt azon a jachton, ahol Gyeripaszka vendégül látta fontos vendégeit. Nevek ugyan nem olvashatók, de aki akarta, felismerte a szereplőket.

 

A csinos ifjú szexszakértő ugyanis

azt állította: sokat mesélhetne arról, hogy az oroszok hogyan segítették Donald Trumpot

az elnökválasztás idején 2016-ban. A törekvő leányzó ugyanis „szexedző” partnerével együtt bajba került Thaiföldön. Ahol iskolát alapítottak, melyben szép lányok azt tanulhatták meg, hogyan lehet befolyásos urakat elcsábítani a világ minden részén.

A 2017-18-ból ismert történetben a thai rendőrök lecsukták a belorusz-orosz párost és néhányat a törekvő tanítványok közül. Tíz év börtönnel fenyegették meg őket prostitúció miatt. Még Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is interveniált az érdekükben. Nem véletlenül.

Oleg Gyeripaszka jachtján

gyakori vendég volt egy orosz miniszterelnök-helyettes,

Szergej Prihogyko. Alekszej Navalnij, a legnevesebb ellenzéki politikus azt állította, hogy Gyeripaszka jachtján olyan szexuális szolgáltatásokat kapott, melyek jóindulatra hangolták az oligarcha iránt. Ráadásul a szexszakértő leányzó azt állította: a jachton megerőszakolták. Nem közölte, hogy ki, de Oroszországban sokan a miniszterelnök-helyettesre gondoltak. Putyin a legutóbbi kormányalakítás idején ki is hagyta őt a kormányból.

Azt nem tudni, mit mondott az FBI-nak Ribka. Gyeripaszkának fontos amerikai üzletei is vannak, meg jó kapcsolatai, melyekkel ki tudta vonni cégeit az Oroszország elleni szankciók alól. Az se világos, játszott-e ebben szerepet Nasztya Ribka, aki megírta pikáns emlékiratait.

Gyeripaszka Oroszországban mindenesetre beperelte a „szexszakértő” párost, és csodák csodájára megnyerte a pert. Krasznodarban a bíróság 1 millió rubelt ítélt meg. A rubel értéke annyira lement, hogy ez nem több fejenként 8000 dollárnál. Gyeripaszkát nem is a pénz érdekelte, hanem a „jó hírnév”.

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Thaiföldön

végül csak munkaügyi vétséget állapítottak meg.

Az előzetes letartóztatással letöltöttnek vették a börtönbüntetést és a párost kiutasították Thaiföldről. Vagyis a szexterapeuták mehetnek, amerre látnak.

A moszkvai hatalomhoz közel álló Rt.com szerint a szex szakértő páros hazatér  Oroszországba, illetve Fehéroroszországba. Nem biztos, hogy saját akaratukból. Putyin birodalmában nem épp elnézőek azokkal szemben, akik a fő ellenzéki, Alekszej Navalnij számára muníciót adnak, vagy az FBI-nak fecsegnek arról, hogy mit is tett az orosz hírszerzés Donald Trump érdekében 2016-ban az elnökválasztás idején.

Itt a videó a barlangban rekedt gyerekek mentéséről

A thaiföldi hadsereg tette közzé a Facebookon a videót arról, hogyan hozták ki a barlangból a bent rekedt 12 fiút és edzőjüket. A gyerekek karanténba kerültek.

ปฏิบัติการที่โลกต้องจดจำ……The operation the world never forgets.เราจะไม่ลืม 18 วัน ที่คนทั้งโลกผสานใจมารวมกันอยู่ที่ถ้ำหลวง-ขุนน้ำนางนอน เพื่อพานักฟุตบอล 12 คนและโค้ช ทีมหมูป่าอะคาเดมีกลับบ้านและเราจะจดจำความเสียสละ ความกล้าหาญ และจิตใจที่งดงามของ เรือโทสมาน กุนัน ตลอดไป“เราจะทำเต็มที่ เดินหน้าอย่างเดียว ไม่พบ..เราไม่เลิก”Hooyah Hooyah Hooyah

Közzétette: Thai NavySEAL – 2018. július 11., szerda

Egy másik videón a már kórházban lévő gyerekek is látszanak. Még egy hétig kell ott lenniük, de már kiderült, hogy nem kaptak el súlyosabb fertőzést.

Denevérek miatt kerülnek karanténba a barlangból kimentett fiúk

0

Denevérek terjesztette fertőző betegségek miatt szükséges kórházban kivizsgálni és egy időre karanténban tartani a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből kimentett fiúkat – írja a LiveScience tudományos portál.

A thaiföldi barlangból kedd délig tizenegy fiút mentettek ki. Mielőtt hazamehetnének, kórházba viszik őket, ahol az orvosoknak meg kell bizonyosodniuk arról, nem kaptak-e el fertőző betegségeket, amíg a föld alatt voltak.

A barlangok ugyanis a baktériumok és vírusok „Petri-csészéi” – mondta el a lapnak Amesh Adalja, a baltimore-i Johns Hopkins egészségügyi központ kutatója. „A legtöbb aggodalomra a barlangban élő denevérek adnak okot, amelyek sok fertőző betegséget, többek között veszettséget közvetítenek. Nemcsak maguk az állatok veszélyesek, hanem az ürülékük is, ami barlangszerte megtalálható” – magyarázta.

Nem tudni, voltak-e denevérek ott, ahol a 12 fiú és edzőjük tartózkodott, bár a legtöbb barlangban élnek kisebb-nagyobb kolóniák. Ha azonban az orvosokban él a gyanú, hogy kapcsolatba kerültek a szárnyas emlősökkel, akkor

valószínűleg védőoltást kapnak, hogy a veszettség kialakulását megakadályozzák.

„Vannak gombák is, amelyek előszeretettel tenyésznek denevérürülékben. Spóráik belélegzése gombás tüdőgyulladást, hisztoplazmózist okozhat”.

Lehet, hogy a gombás fertőzés tünetei nem jelentkeznek a kórházban, csak a gyerekek későbbi élete során. „Vannak esetek, amikor hónapokig, évekig lappang a kór és nem betegíti meg az embert, hacsak immunrendszeri problémája nem adódik” – mondta Adalja.

Aggodalomra adhat okot a leptospirózis nevű bakteriális fertőzés is, ami tüdővérzést és agyhártyagyulladást is okozhat. A kutató szerint azonban kevésbé egzotikus gondok is adódhatnak: lehetnek gyomor-bélrendszeri problémák a barlangi higiéniás körülmények miatt, a bőrsérüléseik szintén elfertőződhetnek.

Az FBI kihallgatná a Trump orosz kapcsolatairól tudó eszkortlányt

0

A nőt Thaiföldön őrizetbe vették, mert munkavállalási engedély nélkül szervezett szextréninget. Utána azt mondta: ha Amerikába mehet, mindent elmond az elnök orosz kapcsolatairól.

Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) által megosztott bejegyzés,

Anasztaszia Vasukevicset, művésznevén Nasztja Ribkát február végén vették őrizetbe. Ugyan fehérorosz állampolgár, de orosz útlevéllel lépett be az országba. Attól tart, hogy orosz nyomásra vitték be a rendőrök, mert az orosz titkosszolgálat vezetője nem sokkal korábban érkezett Thaiföldre.

Ezért közétett egy videót, amelyen azt mondja:

videókkal és hangfelvételekkel tudja bizonyítani Trump és az oroszok kapcsolatait.

Erről egy levelet is írt a bangkoki amerikai követségnek.

Az biztos, hogy volt kapcsolata a legfelsőbb orosz körökkel. Az Instagramon pedig posztolt egy 2016 augusztusából származó videót, amelyen a Putyinhoz nagyon közel álló orosz milliárdos, Oleg Gyeripaszka és a miniszterelnök-helyettes, Szergej Prihogyko látható, akik az Amerikával való kapcsolatokról beszéltek. Paul Manafort, Trump volt kampányfőnöke korábban pedig épp Gyeripaszkának dolgozott.

Az amerikai hatóságok ugyan azt mondták, hogy nem segítenek neki, de a CNN úgy tudja, hogy

az FBI megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot.

Az amerikai nagykövetség az ügyben mindössze annyit mondott: mivel nem amerikai állampolgárról van szó, mindenről a thai hatóságokat kell kérdezni.

Eszkortlány kínál információkat Trump és az oroszok kapcsolatáról

0

„Szextréninget” tartott Thaiföldön egy fehérorosz eszkortlány, Anasztaszia Vasukevics, „művésznevén” Nasztja Ribka. Ott viszont őrizetbe vették. Attól fél, hogy börtönbe kerül, ha kiadják az oroszoknak, ezért most azt mondja: ha Amerikába mehet, akkor hajlandó Trump és az oroszok kapcsolatáról beszélni.

Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) által megosztott bejegyzés,

Nasztja Ribkát február 26-án vették őrizetbe Thaiföldön, 9 másik orosz állampolgárral együtt, mert úgynevezett „szextréningeket” szerveztek, de nem volt munkavállalási engedélyük. Bár a fiatal nő Fehéroroszországban született, a CNN-nek a thai hatóságok azt mondták: orosz útlevéllel lépett be az országba.

Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) által megosztott bejegyzés,

Óvadék ellenében kiengedték, de eljárás vár rá. Ezután közétett egy videót, amelyen azt mondja: videókkal és hangfelvételekkel tudja bizonyítani Trump és az oroszok kapcsolatait.

Nasztja Ribkának valóban van kapcsolata a legfelsőbb orosz körökkel.

Erről Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék egyik vezetője (aki az elnökválasztáson nem indulhat) beszélt nemrég.

Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) által megosztott bejegyzés,

A nő hivatásos csábítóként jellemzi magát, az Instagramon pedig 2016 augusztusában posztolt egy olyan videót, amelyen a Putyinhoz nagyon közel álló orosz milliárdos, Oleg Gyeripaszka és a miniszterelnök-helyettes, Szergej Prihogyko társaságában látható. Az Amerikával való kapcsolatokról beszéltek. Navalnij szerint ők tarthatták a kapcsolatot Trump kampánycsapatával, hiszen

Paul Manafort, Trump volt kampányfőnöke korábban valóban dolgozott Gyeripaszkának.

Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) által megosztott bejegyzés,

Ribka egyébként azt állítja: nem az amúgy nem bejelentett szextréning miatt vették őrizetbe, hanem az orosz kormány kérésére. Azt írta:

„Ha visszamegyünk Oroszországba, orosz börtönben fogunk meghalni.”

Szerinte nem lehet véletlen, hogy az orosz Biztonsági Tanács elnöke, a titkosszolgálat, az FSZB volt vezetője, Nyikolaj Patrusev is most érkezett Thaiföldre. Az orosz kormány tagadta a vádakat.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK