Kezdőlap Címkék Telecom

Címke: telecom

A Telekom fizette a Fidesz tanácsadóját

0

Szigetvári Viktor szerint Rogán Antal már 2009-ben beismerte, hogy a magyar Telekom – egy harmadik felet igénybe véve – fizette a Fidesz számára Barack Obama kampányfőnökének látogatását. Az Együtt választmányának elnöke a németországi Deutsche Telekom felügyelő bizottságához fordul pártfinanszírozás-gyanúja miatt.

Sajtóhírek szerint 2009-ben egy konferenciaszervezésből élő üzletember a Magyar Telekom vezérigazgatójának személyes felkérésére szervezte meg David Plouffe, Barack Obama kampányfőnökének magyarországi látogatását. A Telekom vezetője azért kért fel erre egy harmadik felet, mert a közel 15 millió forintos költséggel az akkori legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz számára kívánt szívességet tenni.

A Magyar Nemzet most megtalálta Rogán Antal egy 2009-es Tv2-nek adott interjúját, melyben ezt beismeri.

A propagandaminiszter a műsorban elmondta, hogy a Fidesznek nem került semmibe az előadás, mert a „magyarországi nagy multinacionális cégek vezetőinek egy jelentős része ott volt a tegnapi ebéden”, és ők fedezték a költségeket.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy hazánk egyik meghatározó, multinacionális vállalatának vezetője saját cége etikai kódexét megkerülve a kormányra készülő Fidesznek kívánt bújtatott pártfinanszírozással szívességet tenni. Ez nem egy sima konferencia-szponzoráció volt, hanem politikai szívesség, amivel a Magyar Telekom dicstelen szerepet játszott az elmúlt években az orbáni illiberális rezsim közvetett konszolidálásában.

Ennek kulcsmozzanata volt az Origo hírportál tudatos átjátszása a Fidesznek,

ami nagymértékben rombolta a magyar sajtószabadságot.

Az Együtt választmányának elnöke szerint egy politikai párt számára tett, 15 millió forintnyi szívesség, aminek leplezése érdekében egy harmadik felet vettek igénybe, felveti a társaság etikai szabályai megsértésének gyanúját. Éppen ezért Szigetvári Viktor etikai kifogással élve bejelentést tesz a Deutsche Telekom felügyelő bizottságánál, amely társaság a Magyar Telekom meghatározó tulajdonosa.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK