Kezdőlap Címkék Szexuális bűncselekmény

Címke: szexuális bűncselekmény

ENSZ: Az oroszok a hadifoglyokat szadista módon megkínozzák

Az ukrán katonákat hónapok óta kínozzák orosz fogságban – derül ki az ENSZ ma közzétett jelentéséből, amely rendkívüli szintű szenvedést ír le.

A visszaélés „szörnyű”, rendszerszintű és széles körben elterjedt – jelentette az ENSZ Ukrajnával foglalkozó Emberi Jogi Tanácsa Genfben.

Állítólag a hadifoglyokat rendszeresen erősen verték és áramütéssel kínozták, néha a nemi szervükön is. A jelentésben egy férfi leírása szerepelt, akinek a fogságban eltört a farkcsontja, a kulcscsontja és a fogai. Azt is elmondta az ENSZ-tisztviselőknek, hogy olyan súlyosan megverték, hogy vérzett a végbélnyílásából.

A férfi kétségbeesésében megpróbált öngyilkos lenni. Mióta szabadult, 36 műtéten kellett átesnie. A jelentés szerint a hadifoglyokat 9-15 hónapig tartották fogva Oroszországban és Ukrajna területén.

„Az áldozatok jelentései kíméletlen, brutális bánásmódot tárnak fel, amely súlyos fájdalmat és szenvedést okozott nekik a fogva tartás szinte teljes időtartama alatt, az emberi méltóság nyilvánvaló figyelmen kívül hagyásával, ami hosszú távú testi és lelki traumát okozott”

– áll a közleményben.

A jelentés szerint az áldozatok szenvedtek az éhségtől, férgeket, szappant, papírt és kutyaeledel-maradványokat fogyasztottak, ami a jelentés szerint hirtelen testsúlycsökkenést okozott. A bizottság szerint az orosz katonaság tagjai és börtöntisztviselők által végrehajtott kínzás háborús bűnnek minősül.

A jelentések leírják az ukrán civilek elleni kínzást és szexuális bűncselekményeket is. Egy esetben egy 42 éves terhes nőt és fia 17 éves barátnőjét erőszakolta meg két orosz katona.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK