Kezdőlap Címkék Szexmunkások

Címke: szexmunkások

“Nem akarjuk, hogy Európa legnagyobb nyilvánosháza a mi szomszédunk legyen!”

Költözne a híres vörös lámpás negyed – legalábbis a városatyák és városanyák tervei szerint – Amszterdamban, de a szexmunkások az üzletmenet lanyhulásától tartanak a centrumtól távolabb, a kijelölt új helyeken pedig igencsak visszafogott a lelkesedés.

Tiltakoznak a szex munkások Amszterdamban, mert ki akarják őket költöztetni a belvárosból. Ha nem bűn a szex munka, akkor miért büntetnek bennünket? – ezzel a kérdéssel vonult egy kis csapat a városháza elé a holland kikötővárosban. Sokan közülük álarcot viseltek, hogy ne lehessen felismerni őket a nappali fényben. Amszterdam főpolgármester asszonya szeretné kiköltöztetni a vörös lámpás negyedet a centrumból, de a külvárosban sem örülnek ennek, mert tartanak attól, hogy emiatt megnőne a forgalom és a bűnözés a környéken.

Mentsük meg Amszterdam lelkét!

– ezzel kampányol a főpolgármester asszony a vörös lámpás negyed ellen.

Femke Halsema már azelőtt megkezdte kampányát a vörös lámpás negyed ellen, hogy megválasztották volna a városi önkormányzat élére. A szexmunkások, akik közül a mutatósabbak, az ablakban üldögélve várják a klienseket, arra hivatkoznak, hogy évszázados tradíciót testesítenek meg.

Milyen lenne az új szex központ?

Három helyszínt is kijelölt az önkormányzat, de sehol sem lelkesednek igazán pedig csinos épületben 100 szobában várnák ügyfeleiket a szexmunkások vagyis nem lenne nyílt utcai reklám. Csakhogy az erotikus központ hatalmas tömeget vonz jelenleg a De Wallen negyedben, és minden bizonnyal komoly érdeklődés mutatkozna a külvárosban is.

“Az nem a mi bűnünk, hogy sokan érdeklődnek irántunk. Amszterdam városa szépítésről és modernizációról beszél, de valójában csak el akar minket távolítani a centrumból”

– mondja “Lucie”, aki a londoni Guardian tudósítóját tájékoztatta a felvonulás céljairól.

Az egyik kijelölt erotikus centrum közel fekszik az Európai Gyógyszer Ügynökség székházához, emiatt több bírálat érte a városi önkormányzat elképzelését. Az Ügynökség hivatalosan is tiltakozott a városi önkormányzatnál mondván “a késő estig szorgoskodó munkatársak biztonsága veszélybe kerülne, ha az erotikus központ mellettük nyílna meg.”

A vörös lámpás negyed lakói kiállnak a szex munkások mellett: több mint 20 ezren írtak alá egy petíciót, amely arra kéri az önkormányzatot, hogy hagyja régi helyén az erotikus központot viszont erősítse meg a rendőri jelenlétet. Mariska Major, egy korábbi szexmunkás, aki most mozgalmuk szóvivője lett, elmondta a sajtónak, hogy 16 év óta akarják kiköltöztetni a szexmunkásokat a belvárosból, és ők azóta küzdenek ez ellen.

“2007-ben még a lány és kábítószer kereskedelem ellen küzdött az önkormányzat, ma azzal indokolják a vörös lámpás negyed elköltöztetését, hogy túlságosan sok a turista Amszterdamban és különösen a belvárosban”

– emlékeztet a régi küzdelmekre Mariska Major.

Amszterdam városa elsősorban a zajos és részeges legénybúcsúkat szeretné eltávolítani a centrumból. Emiatt mini diplomáciai vihar is támadt Hollandia és Nagy Britannia között, mert az amszterdami rendőrök különösen a 18-35 éves berúgott brit férfiakra vadásztak a vörös lámpás negyedben – írja a londoni Guardian.

A szexmunkások tüntetésén részt vett sok olyan háziasszony is, aki nem szeretné, ha az ő háza mellé költözne az erotikus centrum.

“Nem akarjuk, hogy Európa legnagyobb nyilvánosháza a mi szomszédunk legyen! Maradjon a vörös lámpás negyed ott, ahol van!”

-summázta véleményét egy középkorú háziasszony Amszterdamban.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK