Kezdőlap Címkék Szcientológus

Címke: szcientológus

Zár alatt a szcientológusok székháza

0

Zár alá vette a szcientológusok budapesti, Váci úti ingatlanát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).  A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai még a múlt év októberében tartottak házkutatást a szcientológusok XIII. kerületi, Váci úti központjában,

Az ügy előzménye, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) több panasz érkezett olyan magánszemélyektől, akik korábban az „egyház” tagjai voltak, vagy más módon kapcsolatba keveredtek a hivatalos egyházként el nem ismert „szektariánus csoportosulással”.

Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Híradó.hu kereste a NAV-ot, miért volt szükség az irodaház zár alá vételére, és ez milyen összefüggésben áll a szcientológusok elleni nyomozással. Az adóhatóság azt válaszolta, hogy „folyamatban lévő eljárások részleteiről nem áll módunkban tájékoztatást adni”.

40 milliós bírság a szcientológusoknak

0

Jogellenes adatkezelés miatt 20-20 millió forint adatkezelési bírságot szabott ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és az egyház központi szervezetére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

Ezt a hatóság elnöke, Péterfalvi Attila jelentette be. Azt mondta,

hasonló súlyú jogsértéssel még nem találkozott a hatóság,

mint ebben az esetben.

Tavaly december óta folytattak eljárást az egyháznál és annak központi szervezeténél, és azt állapították meg, hogy az egyház és központi szervezete

  • megszegte előzetes tájékoztatási kötelezettségét,
  • megszegte a célhoz kötött adatkezelés és a tisztességes adatkezelés elvét,
  • megszegte az adatbiztonság követelményeit,
  • jogalap nélkül kezelte a tagok és harmadik személyek adatait.

Szerda reggel rendőrök szállták meg a szcientológusok Váci úti székházát.

 

Lapszem – 2017. október 20.

0

Elérkezett a hosszú hétvége előtti utolsó munkanap: a Vendelek ünneplik névnapjukat, és már megérkezett a mai lapszemle is.

Népszava: Pedagógusi robot – Több tízezer tanórán kell helyettesíteni

Legalább 1300 álláshely betöltetlen a Klebelsberg Központ által fenntartott iskolákban, hetente több tízezer tanórát csak a túlóráztatással tudnak megtartani – írja a Népszava. Országosan a harmincezret is meghaladhatja azoknak a tanóráknak a száma, amelyeket csak helyettesítéssel tudnak megtartani a tankerületi központok által fenntartott iskolákban – ez derült ki a Klebelsberg Központ (KK) által a lapnak küldött adatokból. Miközben a kormány próbálja elbagatellizálni a problémát, és Rétvári Bence államtitkár szerint is csak „helyi szintű” a pedagógushiány, a Pedagógusok Szakszervezete nem ezt tapasztalja.

Magyar Nemzet: „Attól tartok, betilthatják a szcientológiát”

Nyílt támadás indult a Magyarországi Szcientológia Egyház ellen – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában a szervezet elnöke, Mikovicz Attila azzal összefüggésben, hogy a rendőrség és az adóhivatal több tucat helyszínen megszállta a felekezet misszióit. Szerinte kommunista módszerekkel akarják ellehetetleníteni az egyházukat, ezért tartottak vezetőknél, magánlakásokban is házkutatásokat. Titkos nyomozásról van szó, és húsz évre szóló titoktartási nyilatkozatot írattak alá a nyomozók a kollégáival. „A szcientológia egyház nem követett el semmit, az eljárások ismeretlen tettesek ellen zajlanak. Ugyanakkor a jogászaink szerint példátlan módon folynak a nyomozások, a történtek pedig nem felelnek meg a házkutatás szabályainak” – mondta Mikovicz.

Magyar Idők: Tarlós: Demszkynek orvosnál a helye

Önálló projektként valósítaná meg az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét a fővárosi önkormányzat, amíg a római-parti gát körül minden vitás kérdés tisztázódik – mondta Tarlós István a Magyar Időknek. A főpolgármester a lapnak adott interjúban beszélt a védmű körüli, szerinte egyértelműen politikai természetű hangulatkeltésről, az MSZP és a DK pálfordulásáról, a 3-as metró felújításáról és a metrópótlásról, de arról is, hogy Demszky Gábornak szerinte nem börtönben, hanem orvosi kezelésen lenne a helye. Azt is kifejtette, hogy hét éve nincsenek korrupciós ügyek és ebből származó botrányok a fővárosban, és ezt tartja a főváros elmúlt hét évben elért eredményei közül a legfontosabbnak.

Magyar Hírlap: Megszólalt Simon vagyonőre

Az államcsődtől félt az MSZP volt elnökhelyettese 2008-ban, ezért inkább külföldre vitte összekuporgatott és budapesti széfben őrzött, eltitkolt euró- és dollárszázezreit – ez derült ki a volt szocialista politikus ügyének csütörtöki tárgyalásán a Magyar Hírlap beszámolója szerint. Egy budapesti széfben is voltak Simon Gábornak megtakarításai, ám 2008-ban ezt az összeget is egy osztrák bankba vitte ki, mivel a Gyurcsány-kormány államtitkáraként államcsődtől tartott. „Ezek összegek, amelyeket Simon Gábor pénzintézetünknél elhelyezett, számomra hihetőek voltak” –mondta tegnap a bíróságon a költségvetési csalással vádolt egykori politikus osztrák vagyonkezelője, Maria Weiglt, akit távmeghallgatással hallgatták ki tanúként a Fővárosi Törvényszéken Simon Gábor és társa büntetőperében.

Rendőrök szállták meg a szcientológusok Váci úti székházát

0

Akciófilmben érezhették magukat a Váci úton lakók, amikor szerdán reggel 7 óra tájban kinéztek az ablakaikon, vagy épp munkába indultak.

Mintegy félszáz rendőr hatolt be ugyanis a szcientológusok Duna Plázához közeli székházába.

A magát egyháznak nevező, ám, az egyházi minősítést hivatalosan nem használható szervezet ellen több eljárás is folyik.

Törvénytelen adatgyűjtés, megfigyelés,

engedélyköteles, a személyiség legbelsőbb titkaiba beleavatkozni tudó műszerek tiltott használata miatt folyik eljárás ellenük.

A mostani akció részleteiről egyelőre nem tudni részleteket, de valószínűsíthető, hogy a korábbi eljárásokkal van kapcsolatban.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK