Kezdőlap Címkék SVT Nyheter

Címke: SVT Nyheter

Svéd ügyész előtt Semjén vadászata

0

Egyelőre lopás gyanúja miatt a svéd rendőrség átadta az ügyészségnek Semjén Zsolt ottani vadászatának ügyét. Egy svéd gazda ugyanis sajátjaként azonosította a lelőtt rénszarvast.

A svédországi Vesterbotten rendőrsége szerdán az ügyészséghez továbbította a Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes elleni feljelentés ügyét – vette észre a 444.hu a svéd sajtó tudósítását.

A rendőrség közleményben tudatta szerdán, hogy a további nyomozás érdekében az ügyészségre teszik át az ügyet – írta meg az SVT Nyheter.

Amint az már ismert, Semjén Zsolt korrupciógyanús ügybe keveredett, amikor a Magyar Nemzet megírta: az elmúlt években rendre svédországi vadászatokon vett részt, amelyek költségét egy magyar vállalkozó fizette, alkalmanként 5 millió forint körüli értékben.

Ennek során derült ki, hogy Semjén olyan állat fölött pózol győzedelmesen az egyik fotón, amely háziállatként tartott rénszarvas volt. Ezután egy svéd gazdaember, Niklas Jonsson (illetve az SVT Nyheter erről szóló március 23-i írásában az édesapja) felismerte a fülében lévő jelölés alapján, hogy az ő szarvasáról van szó.

Jonsson ezután lopás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK