Kezdőlap Címkék Sinzo

Címke: Sinzo

Trump és Abe Sinzo Észak-Koreáról: minden opció az asztalon van

0

Az USA és Japán közösen kívánja rendezni az észak-koreai válságot. Amerika minden körülmények között megvédi Japánt. Ezt hangsúlyozta közös sajtóértekezletén Tokióban Donald Trump amerikai elnök és Abe Sinzo, japán miniszterelnök.

Miközben a nyilvánosság előtt Trump harcias kijelentéseket tett, az őt kísérő újságíróknak elmondta: nyitott arra, hogy találkozzon az ifjú diktátorral, Kim Dzsongunnal, de “ennek még nem érkezett el az ideje.”

Az amerikai elnök, alighogy Japánba érkezett, máris beszédet mondott egy amerikai támaszponton. Észak-Korea atom- és rakétakísérleteire utalva hangsúlyozta, hogy senki sem becsülheti le Amerika elszántságát a probléma rendezésére. A vele utazó újságíróknak ugyanakkor elmondta:

reméli, hogy békésen oldódik meg az észak-koreai válság.

A világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer vezére, Kim Dzsongun nemrég imperialista gengszternek nevezte Donald Trumpot. Sokan attól tartanak, hogy az észak-koreai diktátor újabb rakéta vagy nukleáris kísérlet végrehajtását rendeli el Trump 12 napos ázsiai körútja idején.

Az amerikai elnök Japán után ellátogat Dél-Koreába, Kínába és a Fülöp-szigetekre. A körút végén részt vesz az ázsiai és csendes-óceáni államok szervezetének csúcstalálkozóján Danangban, Vietnamban.

Lesz Trump-Putyin találkozó

– erősítette meg az amerikai elnök, aki bízik benne, hogy az orosz államfő segíthet az észak-koreai válság rendezésében. Ezenkívül meg akarja vitatni vele Szíria jövőjét és Ukrajna helyzetét.

A választási kampány idején Trump az orosz kapcsolatok látványos javulását ígérte, de ebből egyelőre semmi sem lett. Az FBI ugyanis továbbra is vizsgálja Trump embereinek kapcsolatát az oroszokkal.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK