Kezdőlap Címkék Sebastian Münzenmaier

Címke: Sebastian Münzenmaier

Futballhuligán az Alternative für Deutschland egyik képviselője

0

Féléves felfüggesztett börtönre és 10 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte a bíróság a nemrég képviselővé választott Sebastian Münzenmaiert, amiért kiderült, hogy ő szervezte a futball huligánok egy csoportjának erőszakos akcióját egy ellenséges klub szurkolóival szemben.

Sebastian Münzenmaier a második osztályban játszó Kaiserslautern mindenre elszánt szurkolója, aki Rajna Pfalz tartományban képviselői mandátumot szerzett az Alternative für Deutschland színeiben. A Kaiserslautern és a Mainz ultrái egymásra támadtak a mérkőzés után öt évvel ezelőtt. A bíróság most hozott ítéletet az ügyben.

Megállapította, hogy Sebastian Münzenmaier fontos szerepet játszott a huligán támadásban, de maga nem vett részt benne. Ezért csak felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítélték. Ráadásul a bíróság szerint nem bűncselekményt követett el hanem csak vétséget vagyis nyugodtan elfoglalhatja a képviselői székét a Reichstagban.

A szélsőséges Alternative für Deutschland a harmadik helyen végzett a választásokon Németországban így övék a harmadik legerősebb frakció a Reichstagban. A párt vezetői megígérték: vadászni fognak Angela Merkel kancellárra. Különösen azt nem bocsátják meg Németország első női kancellárjának, hogy 2015-ben beengedett az országba több mint egymillió migránst.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK