Kezdőlap Címkék Roy Price

Címke: Roy Price

Rájár a rúd a Weinstein fivérekre: Harvey öccsét is szexuális zaklatással vádolják

0

Újabb fejleményekkel és fordulatokkal bővült a hetekkel ezelőtt kirobbant Weinstein-ügy: a The Weinstein Company bejelentette, hogy kirúgták Harvey Weinsteint szexuális zaklatás miatt, Bob Weinsteint pedig az igazgató tanácsból tették ki ugyanezen vádak miatt. A botrány által keltett hullámok elérték az Amazont is. 

Amanda Segal film producer azzal vádolta Bob Weinsteint, hogy tavaly amikor együtt dolgoztak, akkor állandóan ajánlatokkal üldözte őt. Weinstein azonban nem vette tudomásul a visszautasítást, gyakran invitálta a szobájába egy hollywoodi hotelben. Végül a nő ügyvédhez fordult, aki távoltartási végzést szerzett és csak így sikerült megszabadulnia Bobtól.  A férfi ügyvédje azt nyilatkozta, hogy még ha hitelt adunk a producer nő vádjának, akkor sem történt semmilyen fizikai aktus, erőszak pedig pláne nem.

Bob Weinstein korábban azzal szerzett magának hírnevet, hogy bátyját, Harvey Weinsteint egy beteg állatnak nevezte, aki visszaélt pozíciójával és szexuális szolgáltatásokért osztogatta a filmszerepeket Hollywoodban.

Bob Weinstein egy képmutató p..cs!

– reagált az új szexuális zaklatás botrányra egy másik hollywoodi producer, aki szerint Bob még Harveynél is rosszabb ember volt. Egyelőre még úgy tűnik, hogy Bob továbbra is benne marad a filmes szakmában: a Weinstein társaság csak a vezetésből tette ki, de a horror részlegen tovább dolgozhat.

Szintén a mai napon terjedt el a hír, hogy az Amazon stúdió vezetősége kirúgta Roy Pricet, az Amazon Stúdió szexuális zaklatással megvádolt főnökét. Ennek hátterében az állt, hogy Isa Hacket, Philip K. Dick író lánya, a stúdióban készülő The Man in the High Castle című sorozat producere, elmondása szerint két évvel ezelőtt egy taxiban, majd az Amazon partiján szexuálisan zaklatta őt.

Az Amazon elnöke, Jeff Blackburn a vállalat alkalmazottaihoz szóló pénteki közleményében hangsúlyozta, hogy a cég nem tűri alkalmazottai és üzleti partnerei szexuális zaklatását és a befolyással való visszaélést és minden ilyen ügyet nyomban, teljes körűen kivizsgál.Az Amazon még pénteken minden üzleti kapcsolatát megszakította a The Weinstein Co. produkciós céggel.

A Weinstein üggyel ebben a cikkben bővebben foglalkoztunk.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!