Kezdőlap Címkék Reims

Címke: Reims

Migránsok miatt bezárt az egyetem

Macron elnök korábban közölte: nem akarok egyetlen migránst sem látni, aki az utcán éjszakázik! Migráns családok telepedtek le Reimsben a Vörös Kereszt egyetem parkolójában.

 

Az egyetem rektora emiatt úgy határozott, hogy nem engedélyezi a tanítást mindaddig amíg a körülbelül 40 migráns el nem hagyja a területet.

Tizenöt kisgyerek is van közöttük, akik sátrakban élnek- mondta a rektor a sajtónak. Közölte: nem fordult eddig a hatóságokhoz, hogy költöztessék el a migránsokat, de reméli, hogy a rendőrség hamarosan intézkedni fog.

A francia állam elvben vállalta, hogy minden migráns kultúrált körülmények között várhatja meg amíg elbírálják a menekült kérelmét.

Csakhogy túlságosan sok a migráns és kevés a szállás. Ezért ezek a migránsok, akik Albániából, Örményországból és Csecsenföldről jöttek, eddig egy városi parkban húzták meg magukat. Onnan költöztek az egyetem parkolójába pontosan az egyetemi könyvtár mellé. Reims a francia királyok egykori koronázó városa népszerű turista célpont hiszen ősi katedrálisában van eltemetve a francia uralkodók jórésze. Ezért különösen kínos, hogy migránsok laknak sátrakban az egyetemi kampuszon. A  8000 diákot képviselő szervezetek egyetértenek a rektor döntésével, hogy szünetelteti az oktatást a migráns probléma megoldásáig, és felszólítják a kormányt és a polgármestert: szerezzenek szállást a migránsoknak a tél beállta előtt Reimsben, a francia királyok koronázó városában!

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK