Kezdőlap Címkék Regeneron

Címke: Regeneron

A Remdesivir nem, a Regeneron igen

Miközben a WHO minapi közleményében határozottan kiállt a Remdesivir nevű gyógyszer alkalmazása ellen az FDA sürgősségi felhasználásra engedélyezi a Regeneron Trump elnöknél is alkalmazott Covid-kezelését.

A Regeneron terápiáját alkalmazták amikor Donald Trump elnök koronavírusos lett. Pár nappal később, október elején a vállalat be is nyújtotta gyorsított engedélyezési eljárás keretében az engedélykérelmét.

„Az FDA továbbra is elkötelezett az ország közegészségének előmozdítása iránt a soha nem látott világjárvány idején. Ezeknek a monoklonális gyógyszercsoportba tartozó készítményeknek, az antitest-terápiáknak az engedélyezése segíthet, hogy a járóbetegek kórházi ápolásra szoruljanak, ez enyhítheti az egészségügyi rendszerünk terheit ” – mondta Stephen M. Hahn, az FDA biztosa.

A  preklinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a REGN-COV2 nevű terápia csökkentette a vírus mennyiségét és az ezzel járó károsodást a főemlősök tüdejében.

A Regeneron terápiája a monoklonális antitestekként ismert gyógyszercsoportba tartozik, amelyek immunsejtként működnek, és képesek leküzdeni a fertőzéseket.

A gyártó a tüdőben okozott kárt is mérsékelte a nem-emberi tesztalanyokban. Az embereken végzett tesztek is igazolják, hogy  az  emberi tüdőben okozott kárt is mérsékelte valamint csökkenti a súlyos betegség kialakulását, ezzel megelőzve a kórházi kezelések szükségességét.

Az FDA szerint a monoklonális antitesteket, a kazirivimabot és az imdevimabot együtt kell adni az enyhe vagy közepesen súlyos COVID-19 kezelésére felnőtteknél és gyermekeknél, akiknek a közvetlen SARS-CoV-2 vírusvizsgálat pozitív eredményei vannak, és akiknek nagy a kockázata az előrehaladásnak súlyos COVID-19.

A Regeneron alkalmazható a 65 éven felüli fertőzöttek esetén is, akik egyéb krónikus betegségben  szenvednek.

A vállalat közölte, hogy várhatóan mintegy 80 000 beteg számára készen áll a REGEN-COV2 kezelés elvégzésére e hónap végéig.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK