Kezdőlap Címkék Rágalmazás

Címke: rágalmazás

A Pesti Srácok kártérítést fizet Gréczy Zsoltnak

A Fővárosi Törvényszék jogerős határozatában kártérítésre kötelezte a Pesti Srácok kiadóját. A fideszes sajtótermék azzal, hogy hamis állításával zaklatónak nevezte, megsértette a DK politikusának személyiségi jogait.

Korábban a Bíróság helyreigazításra kötelezte a Pesti Srácokat, most fizetniük is kell a hazugságért. Gréczy Zsolt számos pert indított az őt rágalmazó fideszes kiadványok ellen, valamennyit megnyerte. Összesen 19, az ő igazát bizonyító ítélet született.

A mostani az első határozat, amikor a rágalmazó fizetni is kényszerül.

A döntés ellen nincs helye fellebbezésnek.

Gréczy Zsolt jogerősen nem zaklatott – Helyreigazít a Ripost és a Lokál

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét és helyreigazításra kötelezte a Fidesz-közeli sajtótermékeket.

Ezt a szöveget kell közzétenni: „Gréczy Zsoltról valótlanságokat híreszteltünk 2019. december 06. napján a Ripostban közzétett »Évekig nem állt le a zaklatással Gréczy Zsolt« című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gréczy Zsolt évek óta zaklat egy nőt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy ennek a nőnek Gréczy Zsolt évek óta írogat, üzenget.”

Egy másik ítéletben a Fővárosi Ítélőtábla ugyancsak helybenhagyta az elsőfokú ítéletet és helyreigazításra kötelezte a Lokál című kiadványt ezzel a szöveggel: „A 2019. december 6-án a Lokál című lapban megjelent „Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gréczy Zsolt évek óta zaklat egy nőt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy ezt a nőt Gréczy Zsolt a szerelmével üldözi, újra és újra bepróbálkozik nála, valamint csábítgatja.”

Mindkét esetben az újságok Zsoldos Gábor dobos – egy nap alatt önként levett – Facebook-bejegyzése alapján írták meg hazug cikkeiket. Az állítólagos „áldozat” Gréczy Zsolt mellett tanúskodott a bíróságon.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyó ítélete után Gréczy fuhu.hu-nak annyit mondott, hogy

„nem véletlenül mondtam, nem a tettes, hanem az áldozat vagyok.”

Mindkét ítélet jogerős. Gréczy Zsoltot a perben a Czeglédy Ügyvédi Iroda képviselte.

Orvosi igazolással mentette ki magát a perből a fideszes képviselő

0

Megkérdőjelezhető igazságtartalmú orvosi igazolással mentette ki magát október 26-án Simonka György fideszes országgyűlési képviselő az általa kezdeményezett, de számára egyre kényelmetlenebbé váló perből. Jogi képviselője jelezte, 5-7 nap teljes pihenés vár a politikusra.

Az Együtt szerint a Dél-Békésben csicskarendszert kiépítő, és nem minden gyanú felett álló képviselő azonban a róla készült orvosi igazolást maga cáfolta meg. Többszörösen.

Fotó: MTI

Bod Tamás, az Együtt gyulai választókerületi elnöke még tavaly novemberben fedezetelvonás gyanúja miatt feljelentette Simonka Györgyöt. Miután Bod Tamás a Központi Nyomozó Főügyészség válaszára utalva azt mondta, hogy a jelek arra mutatnak, hogy a fideszes országgyűlési képviselő cégei és ügyei kapcsán nyomozás folyik, Simonka feljelentette Bodot rágalmazásért.

A Simonka indította rágalmazási per már nyáron megindult volna a Gyulai Járásbíróságon,

de a képviselő az első kitűzött tárgyalási napra – értesítése szerint – „halaszthatatlan országgyűlési feladatai miatt” jött el. Aztán kiderült, egy egyszerű céges ügyről volt csak szó. Legutóbb, október 26-án pedig azzal mentette ki jogi képviselője, hogy a parlamenti képviselő bal térde berobbant, ezért az orvos 5-7 napos teljes pihenést írt elő neki, s erről igazolást is benyújtott a Gyulai Járásbíróságnak.

Ezt követően Simonka maga cáfolta a saját állítását.

Facebook-oldalán tette közzé ugyanis, hogy a tárgyalás előtti, egyben az orvosi igazolás kiállításának napján sajtüzemet avatott. Itt szalagot vágott, zsebre dugott kézzel hallgatott egy embert, beszédet mondott, sajtokat mustrált, tapsolt, kezet rázott, traktor mellett állt, teheneket nézett, stb. Ez mindenre utal, csak egy nagy térdfájdalmakkal küldő emberre nem. Az ezt megelőző napon konferenciát celebrált, míg október 23-án a Terror Háza előtt hallgatta Orbán Viktort, majd gyermekeivel a Tropicáriumba ment.

De talán érdekesebb, hogy az október 25-én született, s az orvos által előírt és szigorúan igazolt, egyben a bíróságnak becsatolt, pihenésre vonatkozó előírásokat hogyan tartotta és tartja be. Október 27-én a medgyesegyházi általános iskola küldöttségét fogadta, akik bálra invitálják. Itt a meghívót a kisiskolások úgy nyújtották át a dél-békési országgyűlési képviselőnek, hogy ő leguggolt hozzájuk. Valószínűleg így fest egy súlyos térdproblémával küzdő férfiú képe a szigorú pihenése alatt.

Egy nappal későbbi bejegyzése szerint Békéscsabán újraválasztották a Fidesz Békés megyei elnökének. Ha ide el tudott jönni újkígyósi otthonából, akkor a gyulai bíróságra miért nem? – merülhet fel a kérdés

A Simonka által elindított per eddigi három kitűzött tárgyalási napjából csupán egyetlen egyen jelent meg a képviselő.

Forrás: Együtt

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK