Kezdőlap Címkék Pop

Címke: pop

Meghalt Fábián Juli (37) énekesnő

0

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után, 37 éves korában elhunyt Fábián Juli, a magyar dzsessz és pop műfaj egyik legsikeresebb előadója.

Fábián Juli 1980 július 9-én született, Budapesten. Zenei tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskola zenei tagozatán kezdte, ahol klasszikus zongorát is tanult, majd a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát. Főiskolai éveivel párhuzamosan az Etűd Zeneiskola hallgatója volt, ahol leginkább dzsesszzenét tanult. Tanárai Munkácsi Bea és Winand Gábor voltak. Később felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára, ahol Berki Tamás tanítványa volt.

Pályafutása első éveiben leginkább női tagokból álló együttesekben énekelt. Tagja volt a Soft Jazz Bandnek, a Just In Time-nak és a Jazzjetnek. 2005 óta az Etűd Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolaban tanított dzsesszéneket. 2007-ben és 2008-ban a legjobb nyolc énekese közé jutott az egyik legismertebb jazz-énekversenyben, a Montreux Jazz Voice Competitionben.

2011-ben elnyerte a Lakatos-Ablakos Dezső Ösztöndíjat. Ugyanebben az évben a Fábián Juli és Zoohacker nevet viselő formációval kiadják első közös lemezüket, a Girly-t. A formáció 2012-ben részt vett az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján Like A Child című dalukkal. Utolsó televíziós szereplése A nagy duett című műsorban volt, 2017-ben.

A jövő sztárjai egy formabontó előadásban

0

November 17-én, a Suncity – Holnap Tali! musical premierjén új műfajt ismerhet meg a Magyar Színház közönsége. Szente Vajk rendezésében, Johnny K. Palmer zenéivel és slágerfeldolgozásaival bemutatkozik a színház történetének első popmusicalje, főszerepben Csonka Andrással, Tóth Angelikával, Pásztor Ádámmal, és a Holnap Tali! web- és televíziós sorozat sztárjaival.

„Izgalmas és sikeres előadás várható, amelynek már csak azért is a Magyar Színházban van a helye, hiszen az alkotók közül sokan itt kezdték pályájukat, többek között a produkcióban szerepet vállaló Csonka András, és Szente Vajk is, az előadás rendezője” – mondta az olvasópróbán Zalán János, a Magyar Színház igazgatója, majd Kirády Attila, a sorozat producere a Holnap Tali!-brand sikeréről beszélt. „A Holnap tali! websorozatként indult, és később kezdte vetíteni a televízió. Ez a szokatlan sorrend egy év alatt 8 millió videóindítást eredményezett” – hangsúlyozta

Szente Vajk, az előadás rendezője többek között

a SunCity történetének aktualitásaira és a formabontó megoldásokra hívta fel a figyelmet.

„Kirobbanóan energikus története van a darabnak. A népszerűség, a feltétlen érvényesülés, vagy annak szükségtelensége nagy kérdése a fiatal korosztálynak, és igazán jó, hogy erről végre egy színházi előadásban beszélhetünk. – emelte ki Szente Vajk, a SunCity rendezője.- Nagy öröm együtt dolgozni a jövő filmes és zenés színpadi sztárjaival, remélem, jó pár évtizedet eltöltünk még együtt. A tizenéveseket rengeteg inger éri, a színháznak ezzel is fel kell venni a versenyt, Johnny K. Palmer munkáival pedig nagyon progresszív, musicalszínpadon ritkán hallható zenei világot emelünk be az előadásba. A legjobbját nyújtja állandó és ötletteli csapatom, Túri Erzsébet és Kovács Yvette tervezők, és Túri Lajos Péter koreográfus.

Az előadás így tele lesz meglepetésekkel, melyek közül az interakció kétségkívül a legfontosabb szegmens: a közönség a mobiltelefonja segítségével határozhatja meg, mi legyen a darab végkicsengése. Így ne döbbenjen meg senki, ha így kezdődik majd az előadás: Kérjük, kapcsolja BE mobiltelefonját!”

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK