Kezdőlap Címkék Pilóta

Címke: pilóta

Karácsonyfát rajzolt Németország fölé egy pilóta

0

Egy Airbus A380 tesztrepülésén hatalmas karácsonyfát alkotott repülőgépével egy német pilóta, amely jól kivehető a Flightradar24 térképén.

A több száz kilométeres, Hamburgtól Stuttgartig terjedő karácsonyfán még gömbök és egy csúcsdísz is van. A repülőgépek útvonalát élőben követő Flightradar24 a Twitteren tette közzé róla a képet:

https://twitter.com/flightradar24/status/940992003965374464?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Fworld-europe-42351585

A német pilóta valószínűleg nem fog úgy járni, mint amerikai kollégája, aki a múlt hónapban péniszt rajzolt az égre repülőgépével, és a hadsereg nem győzte elítélni a tettét – írja a BBC.

Nem akarják hazavinni a kiutasított menedékkérőket a német pilóták

0

222 olyan eset fordult elő, amikor nem sikerült a kiutasított bevándorlót hazavinni az év első kilenc hónapjában, Németországban.

A Deutsche Welle ír arról, hogy egyre több pilóta érzi úgy: morálisan nem vállalhatja, hogy visszavigyen embereket egy olyan országba, amelyet a német hatóságok biztonságosnak nyilvánítottak, de ahol

életveszélyben lehetnek a hazatoloncolt családok.

Ráadásul az ilyen utakon sok a botrány, a pilóták pedig nem akarnak rendet tenni.

Németországban 390 ezer menedékkérelmet bíráltak el az első félévben. Sok az elutasítás, de sok menedékkérő ezután pert indít, amelyet gyakran meg is nyernek. Ez újabb gondot jelent a német államnak, amely ezért most elhatározta: bónuszt kap az, aki lemond a fellebbezésről és hazatér.

Ugyanakkor

a bónusz sokkal kevesebb, mint amit a menedékkérők arra költöttek, hogy Németországba jussanak:

ez legalább 7000 euróba került, a bónusz pedig fejenként 1000, családonként 3000 euró. Ráadásul a helyzet a Közel-Keleten rendkívül bizonytalan.

20 millió eurós kártérítést fizethet a Ryanair

1

A népszerű fapados légitársaság pilóta hiánnyal küzd. A BBC megszerzett egy olyan belső utasítást, mely azzal számol, hogy a pilóta hiány az év végéig fennmarad.

Emiatt napi 40-50 járatot törölnek. A leginkább érintett repülőterek: London, Dublin, Barcelona, Porto.

Mikor számíthat kártérítésre az utas?

Az EU szabályai szerint akkor jár kártérítés az utasnak, ha egyértelműen a légitársaság a felelős a járat kimaradásért illetve a késésért. Ha az utolsó pillanatban mondja le a járatot a légitársaság, akkor teljes visszatérítés jár hét napon belül illetve új jegyet köteles adni ingyen. A járat lemondása miatt a repülés távolsága szerint kérhető kártérítés: rövid távolság esetén 250 euró, közép távon 440 euro, a hosszú távon pedig 600 euro jár. Ha a késés meghaladja a három órát, akkor szintén a távolságból függően 200-600 eurós kártérítés jár. Mindezt persze másképp kommunikálja maga a Ryanair:

Kevesebb repülés, de nagyobb pontosság – ezt ígéri a Ryanair a következő hat hétre 

80 százalék alá esett a pontossági mutató a fapados légitársaságnál és a pórul járt utasok tömegesen tiltakoztak. Ezért a Ryanair vezetése úgy döntött, hogy a következő hat hétben mintegy 2000 légijáratot töröl. A cél az, hogy elérjék a 90 százalékos pontossági mutatót- mondta a cég kommunikációs igazgatója. Ez járatainknak kevesebb mint a 2 százalékát érinti- tette hozzá. Mivel indokolta a Ryanair azt, hogy a menetrend betartásának mutatója 80 százalék alá esett?

Mindenekelőtt a sztrájkokkal és azzal, hogy végülis ki kellett adni az agyonhajszolt személyzet szabadságát. Ezenkívül pedig ott az időjárás mint örök hivatkozási alap. A pilóták azért sztrájkoltak, mert annyira túlhajtották őket, hogy az már veszélyeztette a repülés biztonságát.

A Ryanair nem is titkolja, hogy egyetlen célja a profit szerzés.

Általában csak az utolsó pillanatban jelentették be a járatok törlését. Volt olyan utas, aki a repülőtéren értesült erről. Meg is indult a tömeges tiltakozás a Twitteren és más fórumokon. Csakhogy a Ryanair fütyül erre miután az olcsó árak miatt a fapados légitársaság rengeteg új utast vonz. Most sem az utasok miatt döntöttek a járat ritkítás mellett hanem azért, mert a repülőtereken plusz pénzeket kell fizetni, ha nem tartják be a menetrendet. A BBC szerint 20 millió eurós kártérítést kell fizetni a póruljárt utasoknak, akiknek mindenesetre azt ajánlják, hogy ne támaszkodjanak a rutinra hanem nézzenek utána: valóban indul-e Ryanair gép abba a városba, ahova el szeretnének jutni?

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK