Kezdőlap Címkék Pénzcsere

Címke: pénzcsere

Holnaptól jönnek az új ezresek

0

Márciustól új ezerforintos bankjegy kerül forgalomba. A jelenlegivel október végéig lehet fizetni, azután csak cserével szabadulhatunk tőle.

Márciustól kezdődően hozza forgalomba a Magyar Nemzeti Bank az új ezres bankót – tudatta a jegybank. Mint írják, az új papírpénz képi megjelenésében megújult, a biztonsági elemeiket tekintve is korszerűbb lett.

Fokozatosan kerülnek be a forgalomba az új ezresek, egy ideig a régivel együtt lesz megtalálható. A régivel október 31-ig lehetséges a fizetés, azután beváltással lehet újra cserélni: a postákon és a bankfiókokban, az MNB lakossági pénztárában pedig 2038. október végéig.

Hétfő éjfélig fizethetünk a régi bankjegyekkel

0

Hétfőn még elfogadják a boltok a régi 2000-es és 5000-es bankjegyeket, keddtől már csak becserélni lehet őket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) márciustól csaknem 52 millió darab papíros cseréjét végzi el.

Márciusban bocsátotta ki az új kétezer és ötezer forintos bankjegyeket az MNB. A fizetésre rendelkezésre álló viszonylag rövid idő július utolsó napján letelik, akkor megszűnik a kiskereskedelemben a két bankó forgalma. Ezután még három évig a pénzintézetek és a postahivatalok, az MNB pedig 2037 július 31-ig díjmentesen cserélik be új kivitelű bankjegyekre.

Forrás: MNB

Júniusban kétezresből 25,05 millió, az ötezresből 26,86 millió darab volt forgalomban. A jegybank legutóbbi tájékoztatása szerint az ötezresek 80 százaléka, a kétezreseknek pedig több, mint 70 százaléka már új volt.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK