Kezdőlap Címkék Páncélozott

Címke: páncélozott

Vége a vásárnak, eltűnTEK a TEK tankjai

0

Hétfőn már hiába keresték a turisták a Terrorelhárítási Központ (TEK) páncélozott harcjárműveit a Vörösmarty térnél és a Bazilikánál.

Pedig, a kezdeti idegenkedést legyűrve, kezdtünk már hozzászokni a jelenlétükhöz. Ha még néhány hetet, hónapot kibírnak, akár meg is kedvelhettük volna ezeket a máskülönben nem túl barátságos megjelenésű monstrumokat. Ha lett volna rá idő, belenőhettek volna az utcaképbe, talán még a külföldi turisták által gyakran használt bédekkerekbe is bekerülnek.

Az már az első napokban is feltűnt, hogy a magyar fővárost felkereső külföldiek előszeretettel fotózkodnak a két páncélozott jármú társaságában. Halászbástya, Országház, tank – ezekkel a felejthetetlen emlékekkel távoztak hazánkból, és megfogadták: ha másért nem, a TEK két tankja miatt bizonyosan visszatérnek még Magyarországra.

Most ennek lőttek, bottal üthetjük a harci járművek nyomát.

Az Index meg is kérdezte az illetékeseket, hogy miért nincsenek ott a járművek. A TEK a következőt válaszolta: „A belügyminiszter utasításának megfelelően, az általa előírt időintervallumban” voltak kinn a harckocsik. A válasz, legalább annyira kielégítő, mint amennyire megnyugtató, mert arra enged következtetni, hogy a belügyminisztérium szerint már nincs akkora terrorveszély, mint korábban.

Ahogyan arról a Független Hírügynökség korábban már beszámolt, a két jármű közül az egyiket, amely a Vörösmarty téren állt, a múlt héten vörös festékkel fújták le.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK