Kezdőlap Címkék Orosz kém

Címke: orosz kém

Orosz kémet fogtak Norvégiában

0

Kémkedés gyanújával elfogtak egy orosz férfit az oslói repülőtéren –  közölte a norvég kémelhárítás. A férfi egy, a skandináv államok informatikai rendszereinek összekapcsolásáról szóló, a norvég parlamentben tartott tanácskozás iránt érdeklődött.

Norvégia rendszeresen vádolja azzal Oroszországot, hogy hacker támadásokkal próbálja meg befolyásolni a politikai életet a skandináv országban, mely a NATO tagja.

Oslóban az orosz nagykövetség nevetségesnek nevezte a kémvádat. Arra utaltak, hogy Norvégia valószínűleg egy lehetséges kémcsere érdekében tartóztatta le az orosz férfit. Múlt decemberben ugyanis az orosz kémelhárítás elfogott egy norvég férfit, akinél az orosz flotta titkos adatait találták meg. A 62 éves Alfred Berg beismerte, hogy a norvég hírszerzésnek dolgozott.

A kémek háborúja évtizedek óta tart Norvégia és Oroszország között, de az utóbbi időben felerősödött, mert Moszkva nagyobb erőket koncentrált a határok közelében.

Válaszul Norvégia az Egyesült Államokat kérte arra, hogy növelje katonáinak létszámát a skandináv országban. Az USA ígéretet is tett arra, hogy megerősíti a NATO északi szárnyát, amelyet Washington és Oslo szerint Oroszország egyre jobban fenyeget.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK