Kezdőlap Címkék Olajfúrás

Címke: olajfúrás

Olajfúrás Amerika partjainál: majdnem mindenhol

0

Kivéve az elnök nyaralóját, a Mar a Lagot, azt a  birtokot, amelyet szokás a második Fehér Háznak is nevezni Washingtonban. Ott fogadta például az Egyesült Államok elnöke Kína első emberét, Hszi Csinpinget.

Nemrég Ryan Zinke belügyminiszter /az USA-ban ez nem a rendőrség felügyeletét jelenti hanem az energiaügyeket és a környezetvédelmet / bejelentette: elvetik Obama elnök tilalmát! Vagyis: újra engedélyezik az olajfúrást a part menti vizeken az Egyesült Államokban. Nyolc éve egy csúnya baleset után állíttatta le Obama elnök és a washingtoni kongresszus a part menti olajfúrásokat az Egyesült Államokban.

Sok helyen tiltakoztak a környezetvédők, de csak Floridában leltek azonnal meghallgatásra. A CNN hírtelevíziónak Ryan Zinke miniszter máris úgy nyilatkozott, hogy „támogatja Rick Scott floridai kormányzó javaslatát arra, hogy a tilalmat tartsák fenn náluk.” Ezt azzal indokolta meg a kormányzó és az USA belügyminisztere, hogy „Florida bevételében a turizmus nagyon jelentős szerepet játszik”. Nem vesztegette a szót arra, hogy Trump elnök kedvenc birtoka is ott van Floridában a tengerpart közelében. Amely az olajfúrások engedélyezésével elveszítette volna az értéke nagyrészét. Arról nem is beszélve, hogyha valami hiba következett volna be, akkor esetleg a fürdővizébe is olaj került volna Floridában…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK