Kezdőlap Címkék No-go zóna

Címke: no-go zóna

Bréking (fék)nyúz, 2018. december 29. – Tudósítás a másik valóságból

0

Mráz Ágoston Sámuel végre elmagyarázza nekünk, hogy a Fidesz a sikerek miatt népszerű, az ellenzék komoly stratégiai hibát vétett. Egy, a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozó közgazdásztól pedig megtudhattuk, hogy a liberális pénzügyi körök terror-, vagy pénzügyi támadással próbálják majd manipulálni az európai választást. Svédországról meg ismét kiderült, hogy veszélyes hely.

Mráz Ágoston Sámuel: a Fidesz a sikerek miatt népszerű

Az európai parlamenti választásokon mostani tudásunk szerint a Fidesz–KDNP lehet az Európai Néppárt legsikeresebb pártja, s ha ez bekövetkezik, Orbán Viktor joggal mondhatja, hogy nem büntetni kell Magyarországot, hanem érdemes ezt-azt ellesni tőlünk – vázolt föl a Magyar Időknek egy lehetséges forgatókönyvet a Nézőpont-csoport vezetője.

Mráz Ágoston mérlegre tette az év végi ellenzéki akcionizmust is, amelyet komoly stratégiai hibának vél. A teljes ellenzék súlyos vereséget szenvedett áprilisban, és abból rossz következtetést vontak le, s a minden pártban jelen lévő radikális hívek felháborodása miatt csak a radikális választókat próbálták kiszolgálni a népesebb táború mérsékeltebb szavazóik helyett. Azt hitték, hogy sikeresek a közmédia elfoglalási kísérletével, csak azért, mert néhányan gratuláltak nekik a Facebook-buborékjukban. (Magyar Idők: Kudarcot vallott az ellenzék terve)

A libsik terror-, vagy pénzügyi támadásra készülhetnek

Nem elképzelhetetlen, hogy Európában, a választások előtt liberális pénzügyi körök terror-, vagy pénzügyi támadással, esetleg mindkettővel próbálják manipulálni a polgárok szavazatait – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Boros Imre közgazdász. Szerinte a mostani világgazdasági játszmák középpontjában az amerikai jegybank kamatemelései lehetnek, amellyel igyekeznek keresztül húzni Trump elnök számításait.

Európában 2019 első negyedévében bekövetkezhet egy sanda pénzügyi támadás – állítja a közgazdász. Mert a liberális pénzügyi köröknek nem mindegy, hogy az Európai Parlamenti választásoknak mi lesz az eredménye. Van rá esély, hogy az érdekelt pénzügyi körök rá akarnak ijeszteni a választókra, hogy a mostani liberális politikusok maradjanak a helyükön. A támadás módja lehet pénzügyi válsághelyzet generálása, de akár terrortámadás is. “Ne legyenek illúzióink, hogy ezeket a terror csoportokat kik finanszírozzák! Régóta köztudott, hogy a Clinton-klán keze összeér a közel-keleti terroristákkal. Vagyis nem kizárt egy ilyen jellegű akció a választások előtt” – szögezte le Boros. (PestiSrácok.hu: Van rá esély, hogy a választások előtt pénzügyi támadást intéznek az Európai Unió ellen)

Svédország nagyon veszélyes hely

Rekordszámú halálos áldozatot követelő lövöldözést tudhat maga mögött idén az ország. A rendőrök idén novemberig 299 letartóztatást hajtottak végre. 2018-ban mintegy 825 lőfegyvert foglaltak le, és bár a lövöldözések száma 2017-hez képest csökkent, a halálos esetek száma nőtt.

A rendőrség nyilatkozatai alapján az erőszak csökkenésében nagy szerepet játszik az is, hogy a hatóságok még nagyobb számban voltak jelen Stockholm no-go zónájában, a javarészt bevándorlók és azok leszármazottjai által lakott Rinkeby kerületben.

A országban a megnövekedett illegális fegyvertartásról az év elején kiderült, hogy Svédország a Balkánból származó fegyverek legnagyobb piaca lett, főként a magas kereslet miatt. (888: A helyzet továbbra is olyan Svédországban, mintha az ország háborúban állna)

Túléltünk egy svéd no-go zónát!

Biskopsgården, a Volvo gyárról is ismert svédországi Göteborg szegénynegyede, ahol a legtöbb betelepülő lakik. Rendőrségi besorolás szerint ez az egyike az ország több tucat sebezhető vagy válság negyedeinek. Az utóbbi években egy kézigránátos merénylet és egy lövöldözéses leszámolás miatt került a világsajtóba. Mindkét eset halálos kimenetelű és bandaháború jellegű volt, egy-egy ártatlan áldozattal, akik szintén bevándoroltak voltak.

Vasárnap késő délután hajtunk be Biskopsgårdenbe, stílusosan Volvoval. A magyarországi panel épületeknél gondozottabb, tisztább épületek, rendezettebb környék. Jól észrevehetően szegényesebb azonban mint a belváros vagy az itteni jobb lakótelepek.

A szokatlan májusi meleg miatt talán eseménytelenebb napot fogtunk ki. Több a nem svéd kinézetű ember, de vannak idevalósiak is. Egy idősebb hölgy például, aki békésen baktatott egy bevásárló zacskóval a kezében.

 

Egy Q8-as benzinkútra megyünk. Állítólag a helyi bandák itt gyülekeznek. Tényleg csak bevándorlókat látunk. Ha lenne előítéletünk, akkor most nagyon megzavarodnánk, hiszen a pultnál egy fiatal, hirtelen szőke, nagyon csinos hölgy szolgál ki. Éjszakánként is. De lehet, hogy csak azért nem fél, mert veszély esetén átváltozik kérlelhetetlen amazonná és lesújt minden garázdálkodó migránsra. Vagy egyszerűen csak Soros-bérenc.

 

Az önkiszolgáló mosoda megtelt. Úgy tűnik a bevándorlók is hétvégeken mossák a gépkocsijukat. A legtöbb itt is Volvo.

Odébb egy asztalnál és padnál néhány marcona arc. Dohányoznak veszettül. De rám se hederítenek. Pedig biztosan valami bandaháborút szerveznek.

Közben az eladókisasszonyhoz odamegy fizetni egy nem hirtelen szőke alak, aki azelőtt a gépkocsija (Volvo) abroncsának nyomását ellenőrizte. Kedélyesen elbeszélgetnek. Jellemző, hogy svédül, nehogy megértsem. Lehet, hogy az álcázott amazon is a banda tagja. A multikulturalizmus szellemében.

Nehéz szívvel távozunk Biskopsgårdenből. Még az is bosszúság, hogy egyetlen egy rendőrautót sem láttunk. No-go zóna Polis nélkül?

Útközben a közeli parkba is bemerészkedünk. Itt is vegyes a társaság, nem ritka a közel-keleti öltözék. Egy szerelmes pár bámul a távolba.

Nem kis hiányérzettel megyünk a lakóhelyünkre, Eriksbergbe. Az egykori hajógyár helyén néhány éve alatt egy luxusnegyed épült ki. A luxust nem a szó dubai értelmében kell érteni, hanem a visszafogott, kötelezően szerény, de a végsőkig funkcionális skandináv értelmében.

A valóban szokatlanul meleg májusi estét hangos ordibálás zavarja meg. A helyi homokos röplabda pályán nyolc lebarnult fiatalember kiabálja túl egymást. Na végre, migránsokra akadtunk, akik megzavarják a vasárnap este szent keresztényi csendjét. A fehérek lakta üvegpaloták közvetlen közelében! Aki ilyen helyen csendet háborít, az minden másra is képes. Sajnos, közelebb lépve ismét csalódni kellett. A lármagerjesztő társaság nem arabul vagy más érthetetlen afrikai nyelven hablatyolt, hanem szerbhorvátul (avagy: szerbül, horvátul, bosnyákul stb.). Sovány vigasz, hogy ők is migránsok, de hát nem az igaziak. Mellesleg a leghíresebb svéd, Zlatan Ibrahimović is egy „no-go zónában” nőtt fel, a malmői Rosengårdban.

A barangolást a helyi boltban fejezzük be, ahol az iráni tulajdonos apja szolgál ki (csak vasárnaponként!). Azonnal szóba elegyedik, Budapestet Bukaresttel csak egyszer keveri össze, de azonnal javít is: Ja, az Románia! Nem tetszik neki a svéd időjárás és úgy általában Európa sem. Ezért inkább Amerikában, San Diegoban él. És Las Vegasról mesél elragadtatva.

Már a migránsok sem a régiek.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK