Kezdőlap Címkék Nagy Imre ház

Címke: Nagy Imre ház

Egy (kis) közös fellépés

0

Kicsiben ugyan, de mégiscsak megvalósult a demokratikus ellenzék közös megemlékezése ’56-ról, mégpedig egy viszonylag széles körben. Budapesten a Nagy Imre háznál közösen koszorúzott ugyanis hat párt.

 

A koszorúzási ünnepségen részt vett az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, a Liberálisok valamint a MOMA, továbbá a Szolidaritás mozgalom képviselője.

A megemlékezésen Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a többi között leszögezte: a mai magyar kormány erősen rímel a történelem egy nagyon sötét időszakára, a sztálini diktatúrára. Ugyanúgy üldözi a vélemény szabadságát, kontrollálja a sajtót, akadályozza az emberek szervezkedését és a civilek életét ma Magyarországon. Az Orbán-kormány ugyanúgy korrupt, a fideszes, állampárti elitet és csatlósaikat gazdagítja – idézte szavait az MTI.
Miért van az, hogy Orbán Viktor ennyire el akarja takarítani Nagy Imrét az útból? – tette fel a kérdést, majd úgy folytatta: Nagy Imre a magyar történelem egy kritikus időszakában vezetőként felismerte azt, amit Orbán Viktorsoha nem fog, mert nem áll érdekében és nem is akarja: hogy a magyar nép soha nem egyenlő a hatalmon lévő kormánnyal.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK