Kezdőlap Címkék Műúszás

Címke: műúszás

Műúszás: Budapesten lesz a 2019-es Világkupa Szuperdöntő

0

Folytatódik a 2017-es FINA Világbajnokság örökségének ápolása: újabb rangos viadalnak ad otthont a Duna Aréna, jövőre a műúszó Világkupa-sorozat Szuperdöntőjét rendezik Budapesten.

 

A májusi műúszó Világkupa-versenyt követően jövőre a sorozat Szuperdöntőjét rendezheti meg Budapest – számolt be a FINA döntéséről Gyárfás Tamás, aki jelenleg is Lausanne-ban tartózkodik, ahol a FINA Bureau műúszásért felelős tagjaként vesz részt a jövő évi sorozat szabályairól, illetve a tokiói olimpia műúszó-versenyeinek előkészítéséről zajló megbeszéléseken.

A jövőre első ízben kiírt Szuperdöntőn – melynek tervezett dátuma június 14-16. – valamennyi szám 12 legjobbja vehet részt, azaz a sportág krémje látogat majd a Duna Arénába. A résztvevők a finálét megelőző 10 állomáson gyűjthetnek pontokat, ez alapján alakul ki a budapesti mezőny, amelynek tagjai komoly pénzdíjért versenyezhetnek június közepén.

Budapesten lehet a szinkronúszó világkupa-sorozat döntője

0

Erről a FINA elnöke beszélt Budapesten, a junior vb-n.

Cornel Marculescu Szántó Dávidnak, a junior műúszó világbajnokság műsorközlőjének adott interjút. Azt mondta: „Nemrég beszéltünk arról, hogy a jövőben a műúszó Világkupa-sorozat szuperdöntőjét első alkalommal Budapest rendezze. Erről Balogh Sándorral, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökével és Gyárfás Tamással már egyeztettünk, ez biztosan újabb csodálatos verseny lenne. Elvégre önöknél

mindig rendkívül megbecsültek a versenyzők, akik jól érzik magukat Budapesten.”

A Duna Arénában öt napon keresztül tartott a vb. Szerdán az egyéni technikai számban és az egyéni szabadprogramban is a jövő nagy egyéniségének tartott orosz Varvara Szubbotyina nyert. Előbbi számban Dávid Janka 19., utóbbiban Szabó Veronka 14. helyen lett.

Az oroszok egyébként minden versenyszámot megnyertek a vb-n,

dupláztak csütörtökön is: a Kszenyija Ladnaja, Jelizaveta Minyajeva páros győzött a technikai számban és a szabadprogramban is. Előbbiben a Dávid Janka, Hungler Szabina páros 16., utóbbiban Dávid Janka és Szabó Veronka 14. lett.

Pénteken sem született meglepetés: az oroszok nyerték a csapatok technikai versenyszámát, a magyarok a 14. helyen végeztek.

Szombaton is két orosz győzelem született: a csapatok szabadprogramjában és a vegyes páros technikai versenyszámban. Ez utóbbi szám most debütált, Mihail Vasziljev és Alina Mantulenko nyerte.

A vasárnap végül

magyar sikert is hozott,

az Apáthy Anna, Gács Boglárka, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Szabó Anna, Dávid Janka, Gerstenkorn Mira, Kassai Dóra, Péntek Lili, Szabó Veronka összeállítású szabadkombinációs csapat ugyanis döntőbe jutott, ami a korosztályos vb-ken még soha nem sikerült.

Végül a 10. helyen végeztek, természetesen az oroszok nyertek, Mantulenko és Vasziljev pedig a vegyes páros szabadprogramját is megnyerte.

A vb két legeredményesebb versenyzője Kszenyija Ladnaja és Jelizaveta Minyajeva lett, négy-négy aranyéremmel.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK