Kezdőlap Címkék Miniállam

Címke: miniállam

Terjeszkedik a világ egyik legkisebb állama

0

Megkezdődtek a 2 milliárd eurósra tervezett projekt munkálatai a világ második legkisebb államában, Monacóban: a Francia Riviéra partjain elterülő miniország 15 hektárnyi területet hasít ki magának a Földközi Tengerből. 2025-re fejeződnek be a munkálatok.

 

A világ egyik leggazdagabb államaként Monaco megengedheti magának ezt a projektet, amely némileg enyhítheti majd a zsúfoltságot. Jelenleg 38 ezer lakosa 2,02 négyzetkilométernyi területen (ami kisebb, mint a New-York-i Central Park) kénytelen boldogulni, mégpedig úgy, hogy naponta további 40 ezer ember lép be az országba – sorolja a tényeket a CNN jelentése, amely megjegyzi azt is, hogy a lakosoknak közel a harmada milliomos, és hetven százalékuk külföldön született. Monaco kifejezetten vonzó hely, hiszen már 1869 óta nem kell személyi jövedelemadót fizetnie a polgárainak.

Nem először növeli szárazföldi területét az ország: a 19. század eleje óta 100 hektárral, azaz területének mintegy ötödével lett már nagyobb. A mostani területnagyobbítás eredményeként dombot és rendezett parkot is kap, továbbá egy parti korzót és egy kis kikötőt.

A fejlesztőknek is megéri a projekt: ugyanis Monacóban csillagászati összegekért kelnek el az ingatlanok. Egymillió dollárért összességében 17 négyzetméternyi ingatlant lehet vásárolni. Összehasonlításként: New-Yokban ugyanezért az összegért 26, Londonban pedig 30 négyzetmétert.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK