Kezdőlap Címkék Matrica

Címke: matrica

Felmatricázta a Kutyapárt a Fidesz székházát

0

Kivándorlást támogató szervezet – ezt a matricát ragasztották rá.

És végül a Lendvay utca is elesett Megkapta a kivándorlást támogató szervezet matricát.

Közzétette: Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 2018. július 21., szombat

A KDNP kezdett el matricázni hetekkel ezelőtt: Hollik István KDNP-s képviselő az Amnesty International, Tisóczki Flóra, az ifjú kereszténydemokraták egyik vezetője pedig a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesült irodájára ragasztott „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát. Ez utóbbi egyébként egy úgynevezett csillagos házra került – ezek voltak azok, amelyekben a holokauszt idején a sárga csillag viselésére kötelezett zsidóknak lakniuk kellett, és a házakat is hasonlóképp jelölték.

Erre válaszul kezdett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is matricázni:

ők egy egész mozgalmat hirdettek meg, mondván „mindenki vihetne a saját kerületébe a kivándorlást támogató irodák megjelöléséhez.”

A viccpárt tagjai és szimpatizánsai ezután sorra ragasztgatták a „Kivándorlást támogató szervezet” feliratú matricákat a Fidesz-irodákra – most eljutottak a Lendvay utcai székházhoz is.

A párt elnöke nemrég interjút adott a Független Hírügynökségnek, ezt ide kattintva olvashatja el.

Álhírnek nevezte a KDNP matricázását a KDNP EP-képviselője

„Bevándorlást segítő szervezet” matricákat ragasztott több irodára nemrég a KNDP, köztük olyan házakra, amelyeket sárga csillaggal jelöltek a holokauszt idején. Amikor Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő erről levelet küldött az Európai Parlament képviselőinek, válaszul Holvényi György KDNP-s képviselő álhírről írt. Ujhelyi a Független Hírügynökségnek émelyítőnek nevezte a dolgot.

Néhány nappal ezelőtt Hollik István KDNP-s képviselő az Amnesty International, Tisóczki Flóra, az ifjú kereszténydemokraták egyik vezetője pedig a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesült irodájára ragasztott „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát.

Ez utóbbi matrica egy olyan házra került, amely csillagos házként is ismert – ezek voltak azok, amelyekben a holokauszt idején a sárga csillag viselésére kötelezett zsidóknak lakniuk kellett, és

magukat a házakat is hasonlóképp jelölték.

Éppen ezért, egy tatabányai férfi, akinek a családja érintett volt a holokausztban, levelet írt Ujhelyi Istvánnak, az MSZP európai parlamenti képviselőjének, aki lefordította azt angolra, majd elküldte az összes EP-képviselőnek.

Ahogy Ujhelyi a Független Hírügynökségnek elmondta: nem ő verte nagy dobra a történetet, hiszen már előtte is írt róla a nemzetközi sajtó.

Holvényi György KDNP-s EP-képviselő viszont, a 24.hu szerint szintén mindenkinek elküldve, válaszolt a levélre. Méghozzá azt írta:

óvatosan kell fogadni Ujhelyi álhíreit,

mert gyakran állít valótlanságokat, ami szerinte a politikai kudarc és az ebből fakadó frusztráció megnyilvánulása.

Tisóczki Flóra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke is matricázott.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Vagyis Holvényi gyakorlatilag

álhírnek nevezte azt, amiről pártja több sajtótájékoztatót is tartott.

Amikor Ujhelyi Istvánt megkérdeztük, mit gondol erről, ad-e bármilyen választ, azt mondta: „először megpróbálom a gyomromat lenyugtatni”. A képviselő émelyítőnek nevezte Holvényi válaszát, amire válaszul egyébként, ahogy elmondta, ő tucatnyi levelet kapott más EP-képviselőktől, akik szintén „kiakadtak” rajta.

Ujhelyi szerint Holvényinek valójában nem is vele van vitája, hanem a tatabányai választóval, akitől ő az eredeti levelet kapta, amelyet aztán lefordított. Szerinte egyébként Holvényi és a kormánypártok „magukat járatták le”, ahogy fogalmazott:

„Nem értem, hogy lehet ekkora öngólt rúgni.”

De, mint mondta, más lépést már nem tervez, ennek ugyanis nincsenek parlamenti keretei.

120 perc – 2018. január 31. 10:00

0

Visszavonta vallomását a Teréz körúti robbantó

A bomba készítését, a merénylet elkövetését beismerő vallomását visszavonta P. László a tárgyalás első napján. Az eredeti vallomás bírósági ismertetésekor kiderült: állítása szerint a fiatal férfi – akit gyerekkorában Uruguayba vitt ki az apja az anyja elől – az apja által szervezett megfigyeléstől akart megszabadulni a merénylettel. (Index)

Békülékenyebb hangnem és belpolitikai dominancia – Trump első évértékelője

Két dologhoz kérte a demokraták támogatását: a bevándorlás reformjához és a nagyberuházásokhoz. Az Egyesült Államok hadseregének, valamint nukleáris fegyverzetének fejlesztése pedig „a legbiztosabb védelem az ellenséges rezsimekkel, a terroristákkal, de még a rivális országokkal, Kínával és Oroszországgal szemben is”.

Holnaptól büntetnek, ha nincs 2018. évi autópálya matricája

Ma lejárnak a 2017. évre váltott országos és megyei e-matricák. A tavalyi vignettákkal 2018. január 31-én éjfélig lehet jogszerűen közlekedni a hazai autópályákon és autóutakon.

Babos egyesben is győzelemmel kezdett

Babos Tímea egyesben bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású tajvani női tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután az első fordulóban legyőzte az ausztrál Arina Rodionovát.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK