Kezdőlap Címkék Maraton

Címke: maraton

Hárommilliárdot hagytak itt a futók

0

Tizenöt százalékkal nőtt a három nagy budapesti futóversenyre nevező külföldiek száma, akik több mint hárommilliárd forintot költöttek el a városban, ebből kétmilliárdot a múlt hét végén.

Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak elmondta: hetvenötezer fős nevezési rekorddal zárta a 2017-es évet a három óriási budapesti futóverseny.

Kocsis Árpád saját bevallása szerint maga is meglepődött, hogy mekkora növekedési potenciál rejlik még mindig a három nemzetközi hírű futóversenyben. Sőt, egyre nagyobb, mert nemcsak a versenyek, hanem a résztvevők is egyre többen lesznek.

Budapest jó híre gyorsan terjed a maratonisták és félmaratonisták körében világszerte, méghozzá a leghitelesebb úton, a szájpropaganda révén – írja a napilap. Friss példaként azt a brazil futóbloggert említi, akit tavaly hívtak meg a rendezők, és aki később számtalan elragadtatott posztban tudósított budapesti élményeiről; ennek hatására az akkori tíz brazil nevező után az idén már kilencven érkezett a hét végére.

Közülük hetvenhatan kifejezetten emiatt repültek át Európába – tudta meg a Világgazdaság a BSI nyilvántartásából.

Festőmaraton a diszkrimináció ellen

0

Hivatásos és amatőr művészek, valamint pszichoszociális fogyatékossággal élők alkotnak együtt Budapesten és Szegeden, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának Moravcsik Alapítványa által szervezett huszonnégyórás festőmaratonon.

Szeptember 22-én délben kezdődik az esemény mindkét helyszínen;

az elsődleges cél az előítéletek és a diszkrimináció csökkentése,

az alkotásokból pedig decemberben kiállítás is nyílik – mondja Dr. Simon Lajos egyetemi docens, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a PsychArt24 Művészeti Maratont, idén először vidéki helyszín, Szeged is csatlakozik a kezdeményezéshez – mondja Dr. Simon Lajos. Az egyetemi docens hozzáteszi, Budapesten a Semmelweis Egyetem Elméleti Oktatási Központjának aulájában, míg Szegeden az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában várják az érdeklődőket szeptember 22-én déltől. Egyebek mellett koncertekkel is készülnek, összességében több száz résztvevőre számítanak. Az érdeklődők kivetítők segítségével figyelemmel kísérhetik, mi zajlik a másik helyszínen.

A Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art  Brut Galéria alkotóközössége által életre hívott esemény célja, hogy a művészet kifejező erejét felhasználva

hozzájáruljanak a pszichoszociális fogyatékossággal élők ellen irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez,

a társadalom által, a pszichiátriai betegek köré emelt falak lebontásához – mondja Dr. Simon Lajos.

Az ingyenes rendezvényen a szervezők 25 kiló festékkel, 110 festőállvánnyal és 400 ecsettel várják az alkotni vágyókat. Az esemény különlegessége, hogy a pszichoszociális fogyatékossággal élők nemcsak alkotóként, hanem szervezőként is segítik a program megvalósulását. A Budapest Art Brut Galériában decemberben kiállítás nyílik a 24 óra alatt készült alkotásokból összeállított válogatásból.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!