Kezdőlap Címkék Luke Harding

Címke: Luke Harding

„Én nem mondom, hogy Trump KGB ügynök, de…”

0

Az orosz titkosszolgálat behálózta Donald Trumpot – állítja Luke Harding, aki 2007 és 2011 között a londoni The Guardian moszkvai tudósítója volt, s most könyvet adott ki arról, hogy az Egyesült Államok jelenlegi elnöke és az orosz titkosszolgálat között „különleges kapcsolat áll fenn.”

 

Luke Harding az egyetlen újságíró, aki találkozott Christopher Steele brit titkosügynökkel, aki egy 35 oldalas jelentést tett közzé arról, hogy az orosz titkosszolgálat hogyan támogatta Donald Trump megválasztását.

Mikor kezdődött ez a „különleges kapcsolat” Trump és az orosz titkosszolgálat között?

A KGB valószínűleg 1977-ben figyelt fel Donald Trumpra, amikor a milliárdos vállalkozó nőül vette a csehszlovák Ivanát. Aztán jött a nevezetes moszkvai utazás 1987-ben, ami után kezdett el Trump arról beszélni, hogy a politikában a helye. Egyidejűleg akkor vetette fel, hogy épülhetne egy Trump-torony Moszkvában is. Erre egyébként még tavaly januárban, a választási kampányban is visszatért.

Trump sokat tanult az oroszoktól és személyesen Vlagyimir Putyintól, aki maga is a KGB ezredese volt. Mindenekelőtt azt, hogy

a hazugság olyan munkaeszköz, amely nagyon sok esetben beválik. Trump pedig briliáns politikus és remekül használja a médiát –állítja a brit szerző.

Mi lesz ezután hiszen Washingtonban vizsgálat folyik Trump ellen az orosz kapcsolatai miatt?

„Szerintem Trump előbb vagy utóbb ki fogja rúgni Mueller különleges ügyészt, aki a vizsgálatot vezeti! Nem tehet mást hiszen az ügyész jelenleg a fiát, ifjabb Donald Trumpot és a vejét, Jared Kushnert faggatja. Ha kiderül, hogy milyen is volt a különleges kapcsolat az oroszok és Trump között, akkor az USA eddig nem látott alkotmányos válságba kerül hiszen az elnöke együttműködött egy másik állammal méghozzá nem is akármelyikkel, Oroszországgal!” –nyilatkozta Luke Harding a párizsi Le Monde-nak abból az alkalomból, hogy könyvet adott ki Donald Trump orosz kapcsolatairól.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK