Kezdőlap Címkék Liberális Klub

Címke: Liberális Klub

Karácsony Gergellyel beszélgettek a Belvárosi Liberálisok

0

Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd frissen újraválasztott társelnökével, Zugló polgármesterével beszélgettek kedd este a Belvárosi Liberális Klubban, a budapesti Firkász Étteremben.

Karácsony szerint az ellenzék nagy problémája, hogy a tányércsörgésük kihallatszik. A kihallatszó hangok nem segítik az ügyüket. Úgy vélte, az eredmények a lényeg, a viták nem a nyilvánosságra tartoznak. Ezek demoralizálják az ellenzéket. Hozzátette: ugyanakkor az ellenzéki együttműködések sohasem problémamentesek.

A tavaszi miniszterelnök-jelöltségéről Karácsony elmondta, hogy Botka László visszalépése után fel kellett volna gyorsítani a miniszterelnök-jelöltségét. Akkoriban azt gondolta, hogy a koordinált indulás marhaság, a baloldali pártoknak közös listán kell indulnia, amelyet ő vezet. Véleménye szerint, ha akkor közös lista van, akkor most nincs kétharmad. Szerinte a Demokratikus Koalíció is hibázott ebben. Vagyis szerinte tíz körzettel többet nyerhetett volna a baloldal tavasszal.

Karácsony beszélt az elmaradt baloldali vidéki mozgósításról is. Úgy vélte, az elmúlt időszakban nem sikerült helyreállítani ezt. Továbbá nem látja ennek a választási rendszernek az alternatíváját, ebben kell tudni győzniük. Szerinte a hibrid rezsimek csak nagyon szervezett ellenzékkel dőlnek meg. Ebben nem segítenek a baloldalnak, hogy a vidéki szervezetek megkoptak, a Jobbik felé húztak. Véleménye szerint a baloldalnak ezt a vidéki hálózatot újra kell építenie.

Az EP-választásokról elmondta, hogy nem gondolja azt, hogy az ellenzék ne szerezne mandátumot. Legyen az a baloldal célja, hogy a mandátumok többsége ne legyen a Fideszé – jelentette ki. Második célként az MSZP-P szövetség bővítését nevezete meg, hogy ez legyen a második legerősebb lista. Elmondta azt is, hogy Hadházy Ákossal ás Márki-Zay Péterrel potenciális partnerként számolnak. Szerinte van reális esély arra, hogy potenciális partnerek legyenek. Karácsonynak vannak tervei, hogy egy európai Magyarország ügyében együttműködjenek. Továbbá, hogy a kibővült MSZP-P szövetség legyen a legerősebb szövetség.

Szerinte sok párt becsapta egymást és a választóit, össze kell tudni fogniuk. Ebben a civilek is nagy hajtóerők lennének. Az EP-lista vezetéséről el mondta, hogy még nem kérték fel arra, hogy vezesse azt. Amire még nem kérték fel, nem tud vállalkozni. Az előválasztással kapcsolatban kijelentette, hogy nagyon-nagy híve annak. Ha az előválasztás részleteiben sikerül megállapodni, ő is és reményei szerint Puzsér Róbert is el fog rajta indulni.

Víz Ági

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK