Kezdőlap Címkék Leopárd

Címke: leopárd

A Pentagon vezetője bejelentette az Abrams tankok átadási dátumát 

Ukrajna kora ősszel kapja meg az Abrams tankokat, ezzel egy időben kell befejezni az ukrán katonaság kiképzési programjait is.

„Mindent megteszünk, hogy felgyorsítsuk ezeknek a tankoknak a szállítását. Előrejelzéseink szerint ez kora ősszel fog megtörténni”

– mondta Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter csütörtökön a szenátusi meghallgatásán.

Austin hozzátette több harckocsit is áthelyeztek a gyakorlótérre, hogy az ukránok megkezdhessék a kiképzést.  „Mire a gyakorlat véget ér, a harckocsik használatra készek lesznek” – mondta az Egyesült Államok védelmi minisztere.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy fel lehet-e gyorsítani a 31. Abrams tank Ukrajnába szállítását, a Pentagon főnöke közölte, hogy az amerikai hadsereg nem csak ezeket a tankokat küldi Ukrajnába, és készíti fel az ukrán hadsereget a bevetésre, hanem az infrastruktúrát is megteremti hozzá, amelyek támogatni fogják ezeknek a tankoknak a működését, mivel ez egy teljesen új technika az ukránok számára.

„Ez a technika jelentősen eltér, különösen a turbinás motor és más meglehetősen bonyolult rendszerek miatt. De igyekszünk minél előbb átadni ezt a technikát az ukránoknak”  – mondta Austin.

A Biden-adminisztráció januárban jelentette be, hogy tankokat kíván küldeni Ukrajnába. Ezt a lépést azután tette meg, hogy hónapokig ragaszkodott ahhoz, hogy túl nehéz karbantartani és javítani. Ezzel Németországot ösztönözte Leopard harckocsik szállítására.

Az Egyesült Államok eltávolított néhány érzékeny technológiát az Ukrajnába küldeni tervezett Abrams tankokból, mivel attól tart, hogy az orosz hadsereg kezébe kerülhetnek a csatatéren.

Tigrisek, oroszlánok, leopárd egy pajtában

0

Hét tigrist, hat oroszlánt és egy leopárdot találtak egy arkansasi pajtában.

A nagymacskákat szombaton fedezték fel Poinsett megyében, ahol a tulajdonos ketrecekben tartotta őket.

A helyi seriffet egy névtelen telefonáló értesítette, ezután indult embereivel a helyszínre, ahol

az egzotikus vadakat jó egészségben, gazdájuk társaságában találták meg.

Randy Zellers, az állam vad- és halvédelmi bizottságának szóvivője elmondása szerint az angol tulajdonos addig akarja őrizni a vadakat, amíg Németországba nem repülhetnek. A férfi nem értesítette a hatóságokat, hogy ideiglenesen tigriseket, oroszlánokat és leopárdot akar tartani Arkansas területén. Az állam törvényei alapján ehhez előzetes írásos engedélyre van szükség.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK