Kezdőlap Címkék Kucsák László

Címke: Kucsák László

Turulos és Nagy-Magyarországos iskolai füzetek a gyerekeknek

A Kucsák-naptár után ismét politikai tartalmú kiadvánnyal véteti magát észre a XVIII. kerületi fideszes vezetésű önkormányzat. Ezúttal politikai tartalmú küllemű iskolai füzeteket adott a városrész diákjainak.

Kerületi diákok rajzaiból készült iskolai ingyenes füzetcsomagokat oszt ki Budapest XVIII. kerülete. Ezek egy része ideológiai tartalmú ábrázolásokat tartalmaz (például turulos-nagy-magyarországos képek) – derül ki a Népszava cikkéből. Az apropó Mátyás király megkoronázásának 560. évfordulója, ezért az uralkodót megmintázó rajz is található a füzeteken.

Minden kerületi diák (összesen 8700) tíz-tíz darab füzetet kap a fideszes többségű és vezetésű önkormányzattól. Ahogyan az Pestszentlőrinc-Pestszentimre helyhatóságának  hírében olvasható, már ötödik éve adnak ingyenes füzetcsomagokat gyerekrajzokkal. A hivatalos fotón a politikumot nem tartalmazó borítók láthatók. Az árat nem közölték, a Népszava Galgóczy Zoltán egy rádióinterjúját idézve nyolcmillió forintot ír. Ez több, mint 900 forint csomagonként.

Forrás: bp18.hu

Haszontalan dolog az ideológia erőltetése, a hazaszeretet nem ezen múlik – mondta el a Független Hírügynökségnek Petrovai László (Párbeszéd) önkormányzati képviselő. Mint mondja, minden évben téma a testületben a füzetek ügye, és az ellenzék mindig elmondja, hogy nem értenek egyet ezzel. Szerintük inkább olyan

utalványt kellene kiosztani, amely a helyi üzletekben váltható be,

amivel a kerület kiskereskedelmét segíthetnék. Mindemellett minden szülő maga dönthetné el, mire költi gyereke számára.

Rengeteg füzet megmarad minden évben, mert például a felső tagozaton nagy méretű, A/4-es formájú füzeteket kérnek a diákoktól – mondta Petrovai, maga is két gyerek édesapja. A füzetek minősége se tökéletes – tette hozzá a korábbi évek tapasztalatából; az idei csomagot csak a jövő héten veszik át.

A XVIII. kerület nem először hívja fel magára a figyelmet furcsa kiadvánnyal. Tavaly decemberben 43 ezer példányban készíttetett az önkormányzattal 2018-as naptárat Kucsák László parlamenti képviselő, állítólag 30 millió forintért. A kiadvány csaknem minden oldalán az ő képe díszeleg. Sőt, még a keresztrejtvény is őt ábrázolja.

Forrás: 444.hu

Segítünk a megfejtésben. Az is Kucsák László. Az áprilisi választáson egyébként Kucsákot meglehetősen nagy fölénnyel (46:39 százalék arányban) legyőzte Kunhalmi Ágnes (MSZP).

Kerestük az önkormányzat vezetését. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Ughy Attila polgármester szabadságát tölti. Felajánlottuk a reagálás lehetőségét másnak. Eddig csak szóban adtak, de ennek közlését nem engedélyezték. Írásos választ ígértek későbbre.

Feljelentik a Fideszt, tiltott pártfinanszírozás miatt

0

Az MSZP képviselői az Állami Számvevőszéknél feljelentést tesznek a mintegy 30 millió forint közpénzből, a XVIII. kerületben kiadott fideszes kiadvány miatt. A 43 ezer példányban kiküldött Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő 196 oldalas propagandafüzetének a költségét a kerületre kellett volna fordítani.

 

Az Állami Számvevőszéktől az MSZP képviselői azt várják el, hogy 30 millió forint értékben állapítsa meg a tiltott pártfinanszírozás tényállását, majd ennek megfelelően a Fidesz büntetésként fizesse meg a fenti összeg kétszeresét a költségvetés számára.

A kerületben ez már a hatodik közpénzből fizetett propaganda kiadvány, amely miatt már általános a helyi lakosság felháborodása – írja az MSZP közleménye.

Nem Kucsák László megfejtésű keresztrejtvényt tartalmazó kalendáriumra van szükségük az itt élőknek, hanem fejlesztésekre.

Nem költhetik propagandára a kerület pénzét miközben négyszáz, gyermekeket nevelő család hiába vár évek óta lakáskiutalásra, mert az önkormányzatnak nincs pénze a leromlott állapotú, üres önkormányzati lakások rendbetételére.

A XVIII. kerületi önkormányzatot ért károk megtérülése érdekében az MSZP helyi képviselői további feljelentéseket tesznek.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK