Kezdőlap Címkék Kereskedelmi megállapodás

Címke: kereskedelmi megállapodás

Nem olyan forró a Huawei kása

 “El tudom képzelni, hogy a Huawei szerepel” egy amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásban – jelentette ki Trump elnök csütörtökön délután a Fehér Házban, amikor újságírókkal folytatott  kötetlen beszélgetést, melyről számos újság és televízió is hírt adott.

  • Donald Trump elnök jelezte: hajlandó tárgyalni a kínai Huawei-hez kapcsolódó szigorú amerikai korlátozásokról a Pekinggel folytatott szélesebb körű kereskedelmi megállapodás részeként.
  • – Lehetséges, hogy a Huawei szerepelhet egy kereskedelmi ügyletben – mondja Trump. „Ha megállapodást kötünk, el tudom képzelni, hogy a Huawei valamilyen formában vagy a kereskedelmi megállapodás részeként szerepel.”
  • Trump elmozdulása ellentétben állhat az elnök környezetének véleményével, akik a Huawei-t hosszú távú nemzetbiztonságra veszélyes fenyegetésnek tartják.

Trump: “El tudom képzelni, hogy a Huawei szerepel” egy amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásban

 

Újságírói kérdésre Trump kijelentette: „A Huawei nagyon veszélyes. Nézd meg, mit tettek biztonsági és katonai szempontból. Nagyon veszélyes.” – Túl korai bármit mondani: biztonsági szempontból nagyon aggódunk a  Huawei miatt.

Úgy tűnt, hogy az elnök kétélű üzenetet küld a kínai vállalatról: Egyrészt, hogy a Huawei fenyegetést jelent az amerikai nemzetbiztonságra, másrészt, hogy az Egyesült Államok hajlandó lenne megfontolni  elrendelt korlátozását a vállalat számára, hogy szélesebb körű kereskedelmi megállapodást érjen el Kínával.

A Fehér Ház hónapok óta egyre erőteljesebben lépett fel a Huawei ellen, és májusban Trump kijelentette, hogy a cég kifejezetten nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az USA számára.

ugyanakkor Trump érzékelhette, hogy a globális piacok és az amerikai nagy iparágak egyre nagyobb aggodalmának aggodalmukat hangoztatják, mert az USA és Kína közötti növekvő kereskedelmi háború tartós kárt okozhat az amerikai gazdaságnak és a kulcsfontosságú ágazatoknak, például a mezőgazdaságnak és az iparnak.

FRISS HÍREK

Gulyás: nem ...

Putyin áll a...

A totális fe...

Tüntetés a h...

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK