Kezdőlap Címkék Kátyú

Címke: kátyú

A nap kérdése

0

A felcsúti önkormányzat felszólította a Kétfarkú Kutyapárt színeiben induló Mészáros Lászlót, hogy a kampány hevében betömött valamennyi kátyút nyolc, azaz nyolc napon belül eredeti állapotába állítsa vissza.

This poll is no longer accepting votes

Ön szerint jó ötlet egy már betemetett kátyút „visszaásni?”
×

Visszakátyúttasítás Felcsúton

Örkény, ha élne, most a kardjába dőlne. Bánatában. Hogy ő ilyet nem tudott kitalálni. Pedig, ő sem volt piskóta, de Jakab Imre műszaki ügyintézőhöz – már amennyiben ő a valódi ötletgazda – képest a fasorban sincs.

Ha valaki nem ismerné Jakab Imre műszaki ügyintézőt, sürgősen jegyezze meg a nevét. Ő az az ember, aki hivatalos levélben felszólította a kétfarkú kutyák polgármesterjelöltjét, hogy nyolc napon belül állítsák vissza a település kátyúit, méghozzá eredeti állapotukban. A település ragaszkodik az ő kátyúihoz.

Pecsét is volt a levélen, meg fejléc.

Irgum és Burgum.

Ha nem állítják vissza a kétfarkúak a kátyúkat, eredeti állapotukban méghozzá, akkor Felcsút település fogja azt a kétfarkúak költségére elvégezni. Kiszámlázza nekik: volt x darab kátyú készítése, eredeti állapotban, az annyi, mint annyi. Plusz áfa.

Érti valaki, hogy van itt? Vissza kell ásni a kátyúkat. Hogy mi a jó egy kátyúban, azt csak Felcsút önkormányzata, valamint Jakab Imre műszaki ügyintéző tudja. Lehet, hogy az jó benne, hogy szép. Esztétikailag legalábbis.

Vagy nem szép, de hasznos. Városképi nevezetesség, benne van a jobb bédekkerekben.

Kérdés persze, hogy visszaállítható-e az eredeti állapot? Mi van, ha a kétfarkúak ásni kezdenek, de újonnan létrejött kátyú nagyobb lesz, mint az eredeti. Vagy kisebb. Vagy mélyebb. Vagy, teszem azt, valamilyenebb.

Jobb lenne, ha Jakab Imre felügyeletével a felcsúti önkormányzat végezné el a visszakátyúttasítást. Szakszerűen, mert nekik van tapasztalatuk benne, hogyan kell kátyút előállítani.

És ha már belekezdtek, nem szabadna beérni a kétfarkúak által betemetett kátyúk újragondolásával. Új kátyúkat is kellene kiásni, hogy minden felcsúti családnak legyen saját kátyúja.

Lopják a kétfarkúak ötletét Németországban

Különleges pocsolya Németországban: Maren Dörwaldt német művész az általa aszfaltburkolat kátyújában kialakított miniatűr tónál az észak-rajna-vesztfáliai Mönchengladbachban.

A városvezetés döntése nyomán epoxigyantával öntik ki a berendezett apró üreget, hogy fennmaradjon az utókor számára.

Magyarországon a Kétfarkú Kutya Párt aktivistái (vagy ahogy ők hívják: passzivistái) ellen több eljárás indult, amiért színesre festettek egy-egy összetöredezett járdaszakaszt. Volt, ahol szabálysértés miatt el is ítélték őket. Úgy látszik, a német hivatalosságoknak több eszük van…

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK