Kezdőlap Címkék Kaposi Mór Oktató Kórház

Címke: Kaposi Mór Oktató Kórház

Nem cáfolja a „fantomosztály” létezését az állami kórház

0

Hétfőn reggel látott napvilágot a hír, amely szerint a Somogy megyei Kaposi Mór Oktató Kórház lombikprogramja a tervezett január eleji időpont ellenére még nem indult el, viszont két meddőségi szakorvos már év eleje óta kimagasló fizetéssel van szerződtetve annak ellenére, hogy lombikközpont híján a járóbeteg ellátásban dolgoznak.

Az állami kórház “fantomosztályáról” először a 24.hu cikkezett, ugyanis információik szerint a lombikprogram után érdeklődő párokat úgy tájékoztatták a kórházban, hogy negyedéves csúszásban van a projekt. A portál további értesülései szerint

“a kórháznak se működési engedélye, se eszközparkja nincs a lombikbébi-kezelések megindítására”,

illetve a közbeszerzéseket sem írták ki a szükséges eszközökre.

Az értesülések igazságtartalmát kiderítendő, telefonon felkerestük a Kaposi Mór Oktató Kórházat. A november elején a lombikközpontról a helyi újságnak nyilatkozó dr. Moizs Mariann főigazgatót nem tudták kapcsolni nekünk, némi átirányítgatás után pedig a PR-osztálynál kötöttünk ki. Az ő kérésükre kérdéseinket írásban tettük fel.

Elsősorban a lombikprogram indulásának időpontja érdekelt minket, viszont érdeklődtünk még arról is, hogy

van-e működési engedélyük és eszközparkjuk, illetve ha nincs, akkor nem látták-e előre a hosszú közbeszerzési procedúrát novemberben, amikor év elejére ígérték az indulást.

A két, kimagasló fizetési szerződésben lévő, ám máshol dolgozó orvossal kapcsolatos értesülésre is rákérdeztünk.

Másfél nap után az alábbi sajtóközleményt kaptuk a PR-osztálytól:

„A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház a közelmúltban több sajtóorgánumban megjelent egyoldalú, alaptalan híresztelésekre reagálva az alábbi közleményt teszi:

Az intézményben tervezett IVF-tevékenység előkészítése a Kórház által a korábban is kommunikáltak szerint folyamatban van, a végéhez közeledik. A tevékenység elindításához a területet 2017. december 27-én kapta vissza az intézmény, a szükséges eljárások időigényesek, ugyanakkor az előkészítés a tervezettek szerint halad. 2018. januárban, az előzetesen ígértek szerint elindul a Kaposi Mór Oktató Kórház keretei között az IVF-tevékenység. Az eseményről az intézmény vezetése tájékoztatni fogja a sajtó munkatársait.”

Habár az indulással kapcsolatos első kérdésünkre választ kaptunk, a maradék négy kérdésünket teljesen figyelmen kívül hagyták a közleményben. Ezt követően ismételt telefonos megkeresésünkre sem kívánták cáfolni vagy megerősíteni a kérdéses sajtóértesüléseket.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK