Kezdőlap Címkék Jogbiztonság

Címke: jogbiztonság

Kiszámítható gazdasági környezetre várva

0

Egy gazdaság, és az abban résztvevő vállalkozások sikeres működését számos tényező gátolhatja. Abban minden hozzáértő egyetért, hogy a gazdálkodók számára nincs fontosabb, mint a kiszámítható jogi környezet. vagyis az, hogy a befektetőknek és a vállalkozóknak ne kelljen attól tartaniuk, hogy a szabályok gyakran, netán visszamenőlegesen, vagy éppen az ő sérelmükre változnak.

Ha a szabályok naponta változnak, akkor nem lehet tervezni. Született már Lex-CEU, Lex-Simicska, Lex-Heinekken és még estig sorolhatnánk. Nem tudod, hogy milyen szabály vonatkozik majd a vállalkozásodra, házépítésedre, vásárlásaidra. Csak abban lehetsz biztos, hogy rengeteg, egymásnak is ellentmondó törvényt kell tudnod, különben már a kutyát sem sétáltathatod büntetlenül.

Az Együtt kiszámíthatóságot, és jogbiztonságot ígér. Közleményükben felidézik, hogy

a jogállam kiépítése 2010-ben megállt majd rohamosan elindult az ellenkező irányba.

A nyugdíjpénztári vagyon államosítása majd eltapsolása, a médiatörvény, az Alkotmány helyére lépő Alaptörvény és az ezek nyomán kialakult rendszer segítette a demokratikus intézmények leépítését.

Mára eltűnt a jogbiztonság. Sem az állampolgárok mindennapi ügyeiben, sem a vállalkozások irányításában nincs kiszámíthatóság. A jogszabályok szinte naponta változnak. A hivatalok, minisztériumok éppen hogy csak működnek. Az ott dolgozók sem tudják, hogy milyen szabályok szerint kell dolgozniuk. Bizonytalanságban és kiszolgáltatottságban élünk.

Senki sem tudja, hogy miről fognak új szabályt hozni holnap.

Senki nem tudja, hogy mire számítson. Ahogy elvették a trafikokat, ahogy elvették sokak földjeit, és ahogy Mészáros Lőrinc bekebelezett cégeket. Az Együtt szerint lehetséges egy kiszámítható, és biztos államot építeni. Olyat, ahol a törvény mindenkire vonatkozik, ahol az Alkotmány mindenkit véd. Ilyen a jogállam. Szeptember közepén bemutatott választási programjukban ezek a javaslatok is szerepelnek.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK