Kezdőlap Címkék Iraki menekült

Címke: iraki menekült

Öt órán át utazott egy fiú egy távolsági busz alvázára kapaszkodva

0

Egy fiatal iraki fiú elrejtőzött a Belgrád és Zágráb között közlekedő egyik autóbusz alvázán, a padló alatt és öt órán át utazott így. Amikor már nem bírta tovább tartani magát, elkezdte ütögetni a padlót, mire a sofőr megállította a járművet, így sikerült megelőzni a tragédiát.

A Slobodna Dalmacija spliti napilap azt írta szemtanúk nyilatkozatai alapján, hogy egy fiú bemászott a Čazmatrans közlekedési vállalat autóbusza alá és elbújt a padló alatt, ahol öt órán át utazott kockáztatva az életét, hogy Zágrábba jusson. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem esett a kerekek közé, írja az Index.hr.

„Az autóbusz 11 óra 30 perckor indult Belgrádból. Elhagytuk Kutenyát (Kutina), és valahol Ivanić-Grad körül hangos zajt hallottunk az autóbusz alól. Szóltunk az egyik sofőrnek, aki megállította a járművet. Ahogy megálltunk, a fiatal megviselt állapotban, koszosan mászott elő a kerekek közül.

Tántorgott és szemmel láthatóan sokkos állapotban volt.

Beszélt egy kicsit angolul. A rendőrség 20 perc múlva érkezett meg”, mesélte Anđelko Nežić, az autóbusz egyik utasa.

A Slobodna Dalmacija megkérdezte a Čazmatrans vállalatot is az esetről.

„Az eset valóban megtörtént. A fiú Belgrádban mászott be a busz alá, és felkapaszkodott a hátsó kerekek tengelyére, és hihetetlen, de

öt órán át tartotta így magát.

Ez egyébként nem az első eset, hasonló történt a Podgorica és Dubrovnik közötti járatunkon is”, mesélte Dražen Pavlović, a Čazmatrans illetékese.

A szemtanúk feltételezésével ellentétben a fiatal potyautas nem 12 év körüli, hanem 21 éves iraki állampolgár, közölte a horvát Belügyminisztérium.

„A Križnél lévő pihenőhelyen, az autóbusz sofőrjének bejelentése alapján, a rendőrök rátaláltak egy iratokkal nem rendelkező külföldi állampolgárra. Az orvosi segítségnyújtás után kiderült, hogy nem sérült meg. Folyamatban van a nyomozás azzal kapcsolatban, hogy miként juthatott be Horvátországba”, közölte a horvát belügyminisztérium, írja a Blic belgrádi napilap.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK