Kezdőlap Címkék Intelligence Online

Címke: Intelligence Online

Filmek amiket nem szabad kihagynod ha van Netflixed

0

Ha egy unalmas estén fogalmad sincs arról, hogy mivel töltsd el az idődet, illetve, ha már unod az olyan népszerű online kaszinókat, mint az estére, mint a 20bethungary.eu, itt az ideje megismerned azokat a Netflixes filmeket, amik az elmúlt évekből a nézők szerint kihagyhatatlanok. Legyen szó éppen művészeti alkotásokról vagy egy izgalmas akciófilmről a lenti listán mindenféle filmeket megtalálsz, hogy könnyebben megtaláld azokat, amik a leginkább hozzád illenek.

A platform (2019)

Ha egy olyan filmet keresel, ami igazán elgondolkoztató, a spanyol sci-fi, horror/thriller 94 percnyi szórakozással vár. A történet egy börtönben játszódik, ahol az ételért való küzdelem nem úgy zajlik, ahogy az elsőre gondolnád. Amíg ugyanis a felső szinteken az emberek válogathatnak a különböző menük között, addig a lenti szinteken már kevesebb a választék. A film a világban megjelenő egyenlőtlenségeket mutatja be, azaz azt, hogy mennyivel másabb élete van azoknak, akik szegények napjainkban és azoknak, akik a felsőbb szinteken élnek. A kritikusok és a nézők szerint az egyik legjobb alkotás, amit az elmúlt években láthattunk.

Love, Death + Robot (2019)

Az animációs sorozat minden része más témára épül, ahol fura lények, rejtélyes világok és fordulatos történetek várják azokat, akik a 20 perces sorozat részeket jobban kedvelik. A jelenleg 3 évaddal futó antológia sorozat első részében már érezni fogod, hogy milyen világba csöppentél, miközben vérből és erős fordulatokból nem érzel majd hiányt a sorozatot nézve. A nézők imádták, bár azt érdemes megjegyeznünk, hogy kicsit elvont ahhoz, hogy mindenki kedvencévé váljon.

Squid Game (2021)

Egy másik nézők által gyakran emlegetett sikersorozat a Netflixen a Squid Game, aminek a története korántsem boldog játékot ígér. Ugyanis, a sorozat alatt egy olyan csapat játékait kísérhetjük végig, akik nagy adósságokkal küzdve jelentkeznek egy óriási összeget ígérő játékba. A későbbi játékosok figyelmét hamar felkelti a tény, hogy mindösszesen gyerekjátékokat kell teljesíteniük ahhoz, hogy a 45,6 milliárdos fődíj az övék lehessen, éppen ezért mit sem sejtve jelentkeznek is a játékba. 

The Queen’s Gambit (2020)

Az amerikai minisorozat 2020-ban került bemutatásra, amikor viszont óriási sikert aratott a nézők és a kritikusok szemében is. A történetben egy kilenc éves korában árvaságra jutott, önmagába forduló Beth Harmon nevét ismerhetjük meg, aki az 1960-as években a sakkban találja meg önmagát. A sorozat több díjat is nyert, ahogy azt várhattuk is tőle, pont úgy, ahogy a könyv is, amiből a sorozat készült, amit Walter Tevis-nek köszönhetünk 1983-ból. A The Queen’s Gambit tizenegy Primetime Emmy díjat nyert így tényleg nem érdemes lemaradni róla.

A legjobb filmek napjainkban

Ha tehát olyan filmet keresel, amit sokan kedveltek az elmúlt években érdemes lehet átböngészned a fenti listát, ami természetesen csak tippeket tartalmaz, hiszen te magad tudhatod, hogy melyek azok a filmek, amik felkeltik az érdeklődésed. Viszont, bármelyiket is választod, jó eséllyel nem fogsz unatkozni az idő alatt, amíg figyelemmel kíséred az eseményeket. Bár, mindenképpen javasoljuk, hogy a teljes előzetest nézd meg, hiszen a Netflix gyakran csak egy kis szeletet mutat abból bemutatóként, hogy mire számíthatsz a film alatt, ami nem mindig elegendő arra, hogy eldöntsd, tetszeni fog-e a történet.

Nyugaton egyre kevésbé bíznak a magyar titkosszolgálatokban

0

Az orosz és a kínai titkosszolgálatokkal fenntartott jó kapcsolat szemet szúr elsősorban Washingtonban, ahol ezt a két nagyhatalmat stratégiai ellenfélnek nyilvánították. Különösen azért vált negatívvá a magyar titkosszolgálatok megítélése, mert Putyin Ukrajna elleni agressziója után sem csökkent az együttműködési szándék a magyar oldalon.

Az Intelligence Online szerint különösen rossz a polgári titkosszolgálatok megítélése Nyugaton, mert ezekben a szolgálatokban a kínaiak és az oroszok nyugodtan ki és be járkálnak. A magyar kémelhárítás egyáltalán nem zavarja őket. A katonai titkosszolgálat eddig kivételt képezett, de most, hogy ott is személyi változások következnek be, félő, hogy ők is elveszíthetik a bizalmat, amelyet főként ilyen háborús időkben nehéz visszaszerezni.

Fejétől bűzlik…

Orbán Viktor immár közvetlenül  irányítja a titkosszolgálatokat.

Neki jelent Kovács tábornok és nem Rogán Antalnak. Az ok világos: Orbán nem bízik senkiben. Ami nem is csoda hiszen orosz és kínai barát politikájával magára maradt a visegrádi négyesben is. Pedig korábban Babis miniszterelnök és Zeman elnök Prágában ugyancsak jó viszonyt ápoltak Moszkvával. Babis ott végezte az egyetemet, és igen jó kapcsolatot épített ki a KGB-vel. Egy ideig összekötő tisztként szolgált a szovjet és a csehszlovák titkosszolgálat között. Csakhogy Babis immár nem miniszterelnök, és az elnöki posztra is jóval több esélye van a NATO konform tábornok vetélytársnak mint neki. Szlovákiában is sokan pártolták Putyin politikáját, de az ukrajnai háború kitörése óta ennek vége.

Orbán magára maradt.

Mi lesz a Berni Unióval?

Ebben a szervezetben vitatják meg az USA európai barátai és szövetségesei az aktuális titkosszolgálati problémákat. Magyarország svájci nagykövete, Czukor József tábornok, aki nemrég az Információs Hivatalt vezette. Profizmusához nem férhet kétség, de a kapcsolataihoz igen, mert a diplomáját a Dzserzsinszkij akadémián szerezte meg Moszkvában.

Ausztria ex kancellárjának sorsa intő példa Orbán Viktor számára: Sebastian Kurz csodagyerekként indult, de villámgyorsan hullócsillaggá vált. A CIA először gyanús partnerét, a Szabadságpártot gyengítette meg. Az Ibiza videó lett a veszte az alkancellárnak, aki szép csendben el is tűnt a közéletből. Pedig nagyratörő álmai voltak: olyan sajtót szeretett volna Ausztriában mint amilyen Orbán Viktornak van Magyarországon. Bár Sebastian Kurz villámgyorsan megvált gyanús koalíciós partnerétől, a Szabadságpárttól, ez sem segített rajta. Sokan emlékeznek még arra, hogy Putyinnal táncolt esküvőjén Ausztria külügyminisztere, akit a Szabadságpárt delegált a kormányba. Mára a hölgy Libanonba menekült a kínos hazai vizsgálatok elől. Ezt követően a CIA megfenyegette Kurzot: ha nem szakít az oroszbarát irányzattal, akkor Ausztriát kizárják a Berni Unióból. Kurz igyekezett elvágni a szálakat Moszkvához, de hiába. Korrupciós ügybe keveredett, mely rég köztudott volt Bécsben, de pompás alkalmat szolgáltatott az eltávolítására. A csodagyerek a semmibe tűnt…

Orbán abban bízhat, hogy jó kapcsolatai Trumppal és a republikánus szélsőjobbal megóvják őt ettől a sorstól. Kínai barátai pedig megmenthetik a pénzügyi csődtől. Ennyiben érthető a magyar miniszterelnök hintapolitikája, de Putyinra mi szüksége van? Az orosz elnök méregdrágán adja a földgázt Magyarországnak, amely így ráfizet az orosz kapcsolatra. Orbán Viktor ettől még jól járhat hiszen Putyin a külföldi barátait közismerten a Gazprombankon keresztül pénzeli. A nyugati titkosszolgálatok meg is szereztek egy ilyen listát. Orbán emberei siettek is érdeklődni Washingtonban: ki van rajta Putyin jólfizetett barátainak listáján?

Washingtonban mosolyogva közölték:

magyar nevet nem találtunk! Egyelőre…

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!