Kezdőlap Címkék Hecker Flórián

Címke: Hecker Flórián

A párt miatt távolodott el a szélsőségektől a buzizással vádolt momentumos

0

Péntek reggel egy 2010-es rádiófelvételre alapozva próbálta az Origo bizonygatni, hogy “Pécsen papírforma a Momentum lefekvése a Jobbiknak.” A felvételen Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom pécsi elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje hallható, amint 17 évesen jelenlegi pártja álláspontjánál  szélsőségesebb nézeteket vall.

“Buzizik, cigányozik és zsidózik a Momentum pécsi elnöke” – írja Hecker Flórián, az Origo Momentumért felelős munkatársa, aki hónapról hónapra “leleplező” anyagokkal támogatja nemcsak saját lapját, hanem a többi hasonló irányultságú médiumot is. Azok ugyanis szinte azonnal átveszik, és erősen kattintásvadász címmel (“Brutális felvétel!” – Lokál) látják el az alig egyéves ellenzéki párt ellen irányuló anyagokat.

A kormányközeli sajtóban megjelent felvételen Nemes Balázs valóban arról beszél, hogy a Pride-on felvonuló homoszexuálisok étellel való megdobálása nála beletartozik a “véleménynyilvánítás kategóriájába”. Emellett sor kerül némi jópofának szánt cigányozásra és néhány olyan kijelentésre is, amely inkább nevezhető anticionistának, mint antiszemitának.

A cikk szerzője ugyan nem tudott dűlőre jutni, hogy Nemes most akkor exszélsőséges-e vagy szélsőséges – egyszer az egyik kifejezést használja, egy bekezdéssel később pedig már a másikat –, úgy döntöttünk, hogy megkérdezzük a Momentum Mozgalmat, hogy mi a véleményük az ügyről.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy

az előkerült hangfelvételen valóban Nemes hallható, továbbá, hogy a rádióadás idején mindössze 17 éves volt.

Arra a kérdésünkre, hogy Nemes tagja volt-e a Jobbiknak, annak ifjúsági tagozatának vagy bármely radikális jobboldali csoportosulásnak, határozott nemet kaptunk.

A párt közleményben korábban azt is tudatta, hogy

„Nemes Balázs pont a Momentum közössége miatt is távolodott el a szélsőségektől”.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK