Kezdőlap Címkék Halálbüntetés

Címke: halálbüntetés

Ha halálra ítélhetik a terroristákat Izraelben, akkor zsidókat rabolhatnak el szerte a világon

0

Az izraeli belső elhárítás főnöke ezzel az érvvel akarta meggyőzni Benjamin Netanjahu miniszterelnököt arról, hogy nem lenne jó a halálbüntetés törvényének a módosítása. Jelenleg ugyanis csakis akkor lehet halálra ítélni egy terroristát, ha a hadbíróság minden tagja megszavazza azt.

Avigdor Lieberman hadügyminiszter új törvényjavaslata szerint viszont elég lenne a többségi szavazat, vagyis könnyebb lenne halálra ítélni egy terroristát. Netanjahu támogatja ezt az álláspontot mondván „ha valaki nevet, miután embereket gyilkolt, akkor őt is meg kell ölni!”

Mi lesz ennek a következménye? – tette fel a kérdést Nadav Argaman, a Shin Bet főnöke. Meg is adta a választ: zsidókat fognak elrabolni és nemcsak a muszlim államokban, de szerte a világon. Ezért kérte Netanjahut és a Knesszetet, hogy fontolják meg az új halálbüntetési törvényt.

Izraelben csakis a hadbíróság mondhat ki halálbüntetést, de a terrorizmus minden ügye automatikusan ide kerül. Ezért terjesztette elő az új törvényjavaslatot a hadügyminiszter. Más államokban ez az igazságügyi miniszter feladata lett volna. A Knesszet előzetesen megszavazta az új halálbüntetési törvényt, de végső döntés még nincs.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK