Kezdőlap Címkék Gyertyagyújtás

Címke: gyertyagyújtás

Gyertyagyújtással emlékeztek a fagyhalál áldozataira

0

A Kossuth téren hétfőn este gyertyagyújtással tisztelegtek annak a nyolcezer embernek az emléke előtt, aki a rendszerváltás óta Magyarországon megfagyott.

Beer Miklós váci püspök nagyon fontosnak minősítette az egybegyűltek kiállását, áldását küldte a fagyhalált haltak jelképes sírja körül élőláncot formáló emberekre és fagyhalált halt embertársainkra

Tavaly ősztől idén január 15-ig 81-en hűltek ki végzetesen. A legújabb áldozat egy 50 éves férfi volt, aki a Kerepesi úton fagyott halálra egy élelmiszerbolt előtt ülve.

Beszédében Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum alapítója kijelentette: „Itt, a Kossuth téren lerántjuk az álarcot azokról, akik kereszténynek vallják magukat, de semmibe veszik mások életét! Keresztény értékekre hivatkoznak, de évről-évre emberek ezreit lakoltatják ki egyetlen otthonukból, sorsukra hagyva őket. Keresztény civilizációról papolnak, de szétválasztják a családokat, száz és százezrek életét teszik tönkre, még a létfenntartásukhoz szükséges minimumot is megtagadják tőlük. Gyermekeket hagynak éhezni, tömegesen nyomorba taszítanak embereket ahelyett, hogy megélhetéshez és fedélhez juttatnák őket.”

A szónok szerint kormánykörökben egyesek gúnyt űznek a Szentírásból,

amikor nyíltan vallják, hogy „A szociális biztonság nem írhatja felül a jogbiztonságot,” „Akinek nincs semmije, az annyit is ér”, és „Azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni.”

Több mint egy millióan tengődnek havi 15-20 ezer Ft-ból, miközben a dúsgazdagok maroknyi csoportja több százmilliót vág zsebre havonta. Idézte Ferenc pápát, aki szerint „Hiú ábránd jóságot remélni azoktól, akik a gazdasági hatalmat birtokolják, vagy azoktól a mechanizmusoktól, amelyekre az uralkodó gazdasági rend épül”.

Az egybegyűltek egyperces néma tiszteletadással rótták le kegyeletüket az elhunytak emlékére állított jelképes sír előtt.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK