Kezdőlap Címkék Golf

Címke: golf

Trump: nem vagyok rasszista!

0

Nagy vihart aratott Donald Trump amerikai elnök „odamondása”, nevezetesen, hogy pöcegödörnek nevezte azokat az országokat, ahonnan a menekültek érkeznek. Napokkal később végül már Trump is kénytelen volt megszólalni az ügyben, mégpedig egyik kedvenc időtöltése, golfozás közben. A kérdésre, hogy rasszista-e, azt válaszolta, hogy nem.

 

A floridai West Palm Beachen lévő golfklubjában fogadta vacsorán Kevin McCarthyt, a republikánusok képviselőházi csoportjának vezetőjét, s előtte beszélgetett röviden újságírókkal, vasárnap este. Mint  Euronews jelentette: Donald Trump úgy fogalmazott, hogy

„a legkevésbé rasszista ember, akivel a kérdező valaha interjút készített”.

Mint a FüHü is megírta, az amerikai elnök csütörtökön, egy, az ovális irodában tartott találkozón – a Washington Post beszámolója szerint – nevezett pöcegödörnek bizonyos államokat. A találkozón mindkét párt képviselői jelen voltak, mivel egy migrációval kapcsolatos megállapodásról volt szó. Az elnök megjegyzése az afrikai országokból, illetve Haitiről és El Salvadororból érkező bevándorlókra vonatkozott.

A Fehér Ház nem tagadta, hogy valóban elhangzott az elnök becsmérlő mondata,

ehelyett egy közleményt adtak ki, amellyel igyekeztek elvenni a megjegyzés élét.

Napokon belül ez már a második, az elnökkel és a bevándorlókkal kapcsolatos, nagy felháborodást kiváltó fejlemény. Az illegális bevándorlók már ott született gyerekei azért tüntettek pár napja, mert Donald Trump kiutasított az országból 200 ezer salvadori bevándorlót, akik már majdnem húsz éve ott élnek. Másfél évet kaptak, 2019 szeptemberéig maradhatnak.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK