Kezdőlap Címkék Fülöp

Címke: Fülöp

Ma időközi választások lesznek, például az elhíresült Őcsényben is

0

Fülöp János, aki 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést, most is indul. Fülöp szeptember végén mondott le, miután a településen óriási tiltakozást váltott ki néhány, már státusszal rendelkező menekült pár napos üdültetésének terve. A faluban egy magánember szeretett volna az állam által hivatalosan menekültként elismert gyerekeket üdültetni, de a falu fellázadt, a panzióst megfenyegették.

Fülöpre 2014-ben a választók kétharmada adta a voksát. 2014-ben négy riválisa volt, most három lesz: Csapai János, Guzsván István és Kozma Zoltánné. Mivel Fülöp munkájával az őcsényiek többsége elégedett volt, így jó eséllyel indul újra.

A Somogy megyei Kisbajomban azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert a község előző polgármestere, a független Végh Gábor szeptember elején elhunyt. A tisztségért három független jelölt indul, a település választási névjegyzékében 299-en szerepelnek.

A szintén Tolna megyei Pusztahencsén polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak, a képviselő-testület ugyanis szeptember 18-án feloszlatta magát. A településvezetői posztért két független jelölt indul, a hat képviselő-testületi helyre pedig húsz, szintén független jelölt aspirál. A mintegy 1040 lakosú település választási névjegyzékében 816-an szerepelnek.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK