Kezdőlap Címkék Főpolgármester-jelöltek

Címke: főpolgármester-jelöltek

Kálmán Olga nagyon vezet?

Jelentős támogatottsági fölényt mutat a három főpolgármester-jelölt között Kálmán Olga. Az IDEA Intézet mérése a biztos szavazók között 44 százalékot mért az extévésnek, de a fiatalok embere a momentumos Kerpel-Fronius Gábor.

Az IDEA intézet közvélemény-kutatásának eredménye szerint azon budapestiek körében, akik már most tudják, hogy biztosan elmennek a fővárosi előválasztásra, Kálmán Olgának 44 százalékos, Karácsony Gergelynek 26 százalékos, Kerpel-Fronius Gábornak 18 százalékos támogatottsága van. A szavazáson biztosan részt kívánók 12 százaléka viszont még nem tudja, hogy kit támogat az előválasztás jelöltjei közül.

Forrás: IDEA

A számok azt mutatják, hogy a képzettségi létrán felfelé haladva csökken Kálmán Olga, és növekszik a két rivális népszerűsége. Kor szerint viszont a tévés és a zuglói politikus támogatottsága halad párhuzamosan, míg a fiatalok körében egyértelműen a Momentum jelöltje vezet.

Az IDEA Intézet 2019. június 8–június 9. között végezte a mérést 800 fős mintán. Az eredmények hangsúlyozottan azon politikailag aktívak preferenciáit tükrözik, akik már június elején biztosra mondták, hogy elmennek szavazni az előválasztáskor. Kutatásunk tehát hangsúlyozottan nem a budapestiek véleményét tükrözi, hanem azon fővárosiakét, akik részvételüket június 8-9-én már biztosra mondták. A hagyományait tekintve előzmény nélküli előválasztás intézménye minden bizonnyal így is a leginkább elkötelezett, involvált szavazókat fogja mobilizálni.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK