Kezdőlap Címkék Felszín

Címke: felszín

120 perc – 2018. január 18. 8:00

A várandós nők és az asztma

Az asztmában szenvedő nők mintegy harmadának romlik az állapota a várandósság idején, gyakran fulladás, nehézlégzés, asztmás roham is jelentkezik náluk. Dr. Tamási Lilla, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának egyetemi tanára szerint terhesség idején sem szabad abbahagyni a gyógyszeres terápiát, a kezeletlen asztma ugyanis nem csak anyai, hanem magzati oxigénhiányt is okozhat, amelynek akár koraszülés, spontán vetélés is lehet a következménye. (FüHü)

Senkinek sem kell a Bálna

Senki nem adott be ajánlatot a Bálna néven ismert Duna-parti épületre a múlt év végi határidőig, így az értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult. Korábban a kormány és a Magyar Nemzeti Bank is jelezte vételi szándékát az épületre, ajánlatot azonban végül senki nem adott be. (MTI)

Feketék, fehéren

Egyetlen színesbőrű szereplő sem lesz George Gerschwin Porgy és Bess című, a Magyar Állami Operaházban bemutatandó darabjában. A darab rendezője évekig tárgyalt a Gerschwin-darab jogtulajdonosaival, hogy kizárólag fehér szereplőkkel mutathassák be a nyomorék fekete koldusról szóló darabot. (Hír TV)

Japán műhold kutatja a Föld felszínét

A Föld felszínét vizsgáló kutatóműholdat bocsátott fel csütörtökön Japán az ország déli részén, Kjusú szigetén fekvő Ucsinura űrállomásról. Az ASNARO-2 típusú műholdat az Epsilon, szilárd hajtóanyagú hordozórakéta szállította, amely a pályára állítás után rendben levált. (TASZSZ)

Magyar fegyverrel védte volna magát egy bajor férfi

Magyarországról rendelt lőfegyvert egy 61 éves bajor férfi, mert fél a migránsoktól. A gumilövedékes, de valódinak tűnő fegyverek legálisak Magyarországon, az itteni cégek a magyar kormány propagandájának köszönhető félelemkeltésből élnek. (Süddeutsche Zeitung)

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK